U kunt zich nog steeds aanmelden!

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Aalten – Oost Gelre

Vandaag start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Aalten – Oost Gelre. Bewoners kunnen vanaf nu tot 23 oktober 2017 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

Aanbieders 
De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 4 verschillende aanbieders; Caiway, CBizz, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 12,50 of een eenmalige afkoop van € 1.600,-.

Informatieavonden
Een dezer dagen ontvangen alle inwoners een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht.”

Datum

Plaats

Locatie

4 september

Lievelde

Erve Kots

5 september

Aalten

Restaurant ’t Schepersveld

6 september

Lintelo

Kulturhus Lintelo

7 september

Lichtenvoorde

‘t Zwaantje


Glasvezel voor iedereen
Alle bewoners die bij het gebied horen, kunnen gebruik maken van hetzelfde aanbod. De adressen waar voor 23 oktober een abonnement is afgesloten zullen bij een succesvolle glasvezelcampagne worden aangesloten op glasvezel. Inwoners die besluiten later gebruik te maken van het aanbod betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,-.

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes die CIF in het Oosten van het land heeft gevoerd. Overal is het benodigde percentage van 50% gehaald en wordt dus glasvezel aangelegd.