U kunt zich nog steeds aanmelden!

“Glasvezel is voor ons echt onmisbaar!”

Daniëlle Wensink woont samen met haar vriend en drie kinderen in het buitengebied van De Heurne. Het wonen in het buitengebied bevalt het gezin erg goed, alleen zitten ze met smart te wachten op één ding: glasvezel. Daniëlle: “Met glasvezel kun je de dingen die je vanuit huis wilt doen, ook blijven doen.”

Internet voor ‘huis- tuin-en-keukengebruiken’

Het gezin ervaart nogal veel problemen met de huidige internetverbinding. Danielle geeft aan dat internet door het hele gezin gebruikt wordt voor ‘Huis-tuin-en-keukengebruiken’. “De internetverbinding is wel echt heel traag. Als ik of mijn vriend een dag thuiswerk en verbinding moet maken met het netwerk van het werk, dan duurt het laden erg lang. De verbinding valt ook vaak weg, waardoor ik steeds opnieuw moet inloggen. Dat is erg vervelend.” Niet alleen Daniëlle en haar vriend maken veel gebruik van internet, ook hun 3 kinderen. “De jongens spelen vaak spelletjes op de tablet en onze jongste dochter kijkt filmpjes via YouTube. De verbinding is traag en valt vaak weg.” Ook geeft Daniëlle aan dat de verbinding van de tv niet optimaal is. “Bij slecht weer valt de verbinding zo ineens weg, dit vinden onze kinderen natuurlijk erg vervelend.”

“Glasvezel is echt belangrijk om in contact te blijven met de buitenwereld”

Het gezin kiest liever vandaag dan morgen nog voor glasvezel. Daniëlle: “Ik vind het vooral erg belangrijk dat je als inwoner van het buitengebied mee kunt blijven doen met de rest van de wereld. Dit zal de leefbaarheid bevorderen. Als dit niet kan, zijn we mogelijk in de toekomst genoodzaakt om ergens anders te gaan wonen.” Ook voor de kinderen is glasvezel echt gewenst. “De jongens hebben voor het opzoeken van informatie, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt een goede, stabiele internetverbinding nodig. Maar ook voor boekbesprekingen. En als ze straks gaan studeren, is dat al helemaal onmisbaar.” Verder wil Daniëlle graag nog kwijt dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid in het buitengebied. “Dus als je het niet voor jezelf wilt doen, hoop ik dat je beseft dat je het voor de jonge mensen doet die hier over een aantal jaren een toekomst op willen bouwen.”

Eenmalige afkoop vs. maandelijkse betaling

Wat betreft de vastrechtvergoeding kiest het gezin voor de eenmalige afkoop. “De maandlasten zijn op langere termijn lager. We zijn niet van plan hier weg te gaan dus dan hebben we gewoon altijd glasvezel.” Danielle is ervan overtuigd dat een glasvezelabonnement niet duurder is dan een abonnement dat je nu voor tv/internet/telefonie hebt. “Je wordt er dus ook financieel niet slechter van.” Tot slot wil ze nog kwijt dat de deadline van 23 oktober bijna is, en we niet te lang moeten wachten met aanmelden. “En als je hulp of ondersteuning nodig hebt, zoek dan een ambassadeur of lokale verkoper op. Zij zijn echt bereid om te helpen.”