U kunt zich nog steeds aanmelden!

Start aanleg glasvezel in de gemeente Doetinchem

Deze week begon de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Doetinchem. Doetinchem is onderdeel van Achterhoek Zuid. Hier legt aannemer BAM namens Glasvezel buitenaf, glasvezel aan in het buitengebied. BAM komt vanuit het zuiden bij Gaanderen de gemeente binnen. In het buitengebied aan de kant van Wehl starten de werkzaamheden halverwege het jaar. In totaal worden zo’n 4000 adressen aangesloten in de Achterhoek Zuid, waarvan er ongeveer 1450 bij de gemeente Doetinchem horen.

 De werkzaamheden in het buitengebied ten oosten van de stad Doetinchem verlopen tegen de klok in. Vanaf Gaanderen graaft de aannemer richting de Slangenburg, gevolgd door IJzevoorde. In mei wordt ook een verdeelpunt in de Slangenburg geplaatst. Daarna gaan de werkzaamheden richting de stad. Rond augustus is het gebied richting Halle-Nijman aan de beurt. De graafwerkzaamheden aan deze kant van de stad duren in totaal ongeveer vier maanden. In het gebied zijn al een aantal weken schouwers aan het werk. Zij komen bij bewoners langs om te kijken waar de huisaansluiting komt. Rond september worden de huisaansluitingen daadwerkelijk geplaatst. Aan de Wehlse zijde van Doetinchem starten de werkzaamheden in de zomer. Het grootste deel van dat buitengebied zal van juli tot en met september worden aangelegd, waarna de huisaansluitingen volgen.

Werkzaamheden in bermen
Drie dagen voordat de aannemer bij u in de buurt komt graven, krijgt u een aankondiging hiervan per post. De graafploegen zijn met name in de bermen aan het werk. Zij plaatsen daarbij uit voorzorg markeringsborden op de betreffende weghelft. Rijd dus voorzichtig wanneer u deze verkeersborden ziet. Daarnaast heeft de gemeente Doetinchem besloten de bermen als proef niet in te zaaien nadat de werkzaamheden gedicht zijn. Hierdoor krijgen zaden die van natura hier al in de grond zitten de kans om te ontkiemen. Dit zorgt voor de ontwikkeling van een kruidige berm met natuurlijke begroeiing.

Eind 2019 iedereen glasvezel
De verwachting is dat alle werkzaamheden in de gemeente Doetinchem aan het eind van het jaar zijn afgerond. Met de jaarwisseling kunnen alle bewoners van Achterhoek Zuid gebruik maken van snel internet.