Kies uw gebied

12.000 adressen in buitengebied O-gen en West Gelderland hebben zicht op glasvezel

CIF werkt gefaseerd toe naar het realiseren van een glasvezelnetwerk van 12.000 adressen in het buitengebied van 16 verschillende Utrechtse gemeenten in het werkgebied van Gebiedscoöperatie O-gen en West Gelderland. Daarom start zij in januari 2018 met een glasvezelcampagne in het buitengebied van de gemeenten Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel, deel van Barneveld en Wijk bij Duurstede. Bij start van de campagne ontvangen de inwoners het glasvezelaanbod en wordt supersnel internet ook daar eindelijk bereikbaar. Dit deelgebied omvat zo’n 2.300 adressen.

CIF heeft eerder al aangegeven regio’s te willen voorzien van glasvezel. Een regionaal aaneensluitend glasvezelnetwerk biedt technisch, organisatorisch en commercieel voordelen. In januari 2018 verwacht CIF daarom wederom een aankondiging te kunnen doen voor een volgend O-gen gebied. En voor de zomer van 2018 zal er gecommuniceerd worden over het vervolg.

Aanbod
De inwoners van delen van het buitengebied van Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel en Wijk bij Duurstede kunnen in ieder geval bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 1.600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen eenmalige kosten van minimaal 995 euro plus de vastrechtvergoeding.

“Wij zijn er klaar voor”
Gerard van Santen, directeur van Gebiedscoöperatie O-gen, is blij met deze volgende stap van CIF: ‘We hebben onlangs met de tomeloze inzet van verschillende buurtambassadeurs rondom Renswoude een succesvolle campagne afgerond. We zijn er klaar voor om in het volgende deelgebied met buurtambassadeurs aan de slag te gaan.’ Ook wethouder Hans Marchal van Wijk bij Duurstede is blij: ‘Dit is een mooie eerste stap in de Kromme Rijnstreek. Na jaren van voorbereiding met een initiatiefgroep snel internet buitengebied kunnen we nu eindelijk aan de slag in Wijk bij Duurstede. Ik hoop dat de rest van het Wijkse buitengebied snel volgt. We moeten er nog wel aan werken om die 50% dekkingsgraad te halen. Als we er samen de schouders onder zetten, dan zal dat vast gaan lukken.’

Samenwerking O-gen
CIF is blij met de samenwerking met O-gen omdat die cruciaal is voor een geslaagde campagne. Zij kennen het gebied goed en hebben zich al ingespannen om het lokaal draagvlak te realiseren. Ook de samenwerking met de gemeenten is van groot belang. Met deze samenwerking zetten alle partijen opnieuw een grote stap om voor eind 2019 glasvezel in het buitengebied van O-gen te hebben.