Kies uw gebied

Glasvezel Buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Groene Hart Noord

Het buitengebied van Groene Hart Noord krijgt glasvezel! Vandaag werd bekend dat 53,9% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht West en Ouder-Amstel.

Vandaag werd het benodigde aantal aanmeldingen in Groene Hart Noord behaald. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede breedbandverbinding benadrukt. Het is heel spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de ambassadeurs, lokale verkopers en de inzet van de gemeenten is het gelukt. Want wat is er veel werk verzet, er is knetterhard gewerkt door iedereen. En met succes! Door het enthousiasme uit de regio komt er glasvezel.”

Alsnog aanmelden en aanleg
Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel buitenaf start medio dit jaar met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat eind 2018 de eerste bewoners die een abonnement heeft afgesloten gebruik kan maken van de diensten.