Kies uw gebied

Aanleg in Zuidoost Twente gestart

Wethouders Hans van Agteren (Enschede), Annette Nijhuis (Haaksbergen), Mariska ten Heuw (Hengelo) en Jan Martin van Rees (Losser) zetten vanmorgen samen met initiatiefgroep TwenteGlas en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, de eerste schop in de grond bij Huize Hölterhof in Enschede: het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidoost Twente. Voor de zomer werd al bekend dat 50% van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor diensten via glasvezel. Dit percentage was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied

De aannemer Allinq is al begonnen met voorbereidingen voor de aanleg, namelijk het schouwen in het gebied en bij de mensen thuis. Dit betekent dat de aannemer bij iedereen langs gaat om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. De verwachting is dat eind 2018 de graafwerkzaamheden in Zuidoost Twente klaar zullen zijn en begin 2019 alle klanten gebruik kunnen maken van snel internet. "Nu we starten met de graafwerkzaamheden, vonden we het belangrijk om samen de schop in de grond te zetten. Het wordt dan in het gebied heel zichtbaar dat we met de aanleg bezig zijn”, zegt Piet Grootenboer.


Wethouders blij met komst glasvezel

Wethouders Hans Van Agteren, Annette Nijhuis, Mariska ten Heuw en Jan Martin Van Rees zijn blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van Zuidoost Twente. “Glasvezel is van levensbelang voor de ontwikkeling van het buitengebied. Al jarenlang is er grote behoefte aan glasvezel bij de inwoners en bedrijven in de gemeenten Enschede, Haaksbergen, Losser en Hengelo. Blij dat vandaag weer een belangrijke stap is gezet om glasvezel in het buitengebied te realiseren” zegt wethouder Hans van Agteren. “Om de 50% te halen heeft de initiatiefgroep TwenteGlas enorm geholpen. Zij hebben vanaf het begin een aanjagersrol vervuld.”