Kies uw gebied

Glasvezel voor alle adressen in buitengebied Oude IJsselstreek, Montferland én Doetinchem

Na de campagne in Aalten en Oost Gelre waar bijna driekwart van de adressen zich aanmeldde voor een razendsnelle internetverbinding van het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF), staat de volgende campagne alweer op de stoep. Onder de vlag Glasvezel Buitenaf kunnen álle adressen in het buitengebied van Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland zich vanaf week 48 inschrijven voor een glasvezelabonnement. De ongeveer 5.500 adressen in het gebied ‘Achterhoek Midden’ krijgen binnenkort een uitnodiging op de mat voor een informatieavond in de buurt. De adressen in de gemeente Bronckhorst maken in tegenstelling tot eerdere berichtgeving geen onderdeel uit van deze glasvezelcampagne.

De inwoners van Achterhoek Midden kunnen bij vier verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand òf 1600 euro bij eenmalige afkoop. CIF heeft 50% deelname nodig om glasvezel te kunnen uitrollen. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

Markt biedt zelf oplossing voor internetproblematiek buitengebied
Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: “Sinds een paar jaar heeft de markt de handschoen opgepakt om het buitengebied van Nederland toegang te bieden tot snel internet. Wij hebben daarvoor een scherp aanbod ontwikkeld die voor iedereen in de Achterhoek hetzelfde is. De campagnes organiseren we in samenwerking met bewoners en gemeenten. De reeks succesvolle glasvezelcampagnes bevestigen dat het aanbod en de aanpak goed aansluiten bij de verwachtingen van bewoners en bedrijven in het gebied.”

Snel internet voor een leefbaar buitengebied
Ingrid Lambregts, wethouder Doetinchem, stelt mede namens de gemeenten Oude IJsselstreek en Montferland: “Snel internet is onontbeerlijk voor een leefbare en economisch vitale regio. Jong en oud heeft het nodig voor werk, studie, hobby of ‘zorg op afstand’. Wij zijn dan ook blij dat we in CIF de partner hebben gevonden die ons buitengebied digitaal gaat ontsluiten en roepen onze inwoners op deze kans te grijpen.”