Kies uw gebied

Glasvezelaanleg gestart in Pijnacker-Nootdorp

Aan de Sportlaan in Pijnacker is vandaag de eerste schop in de grond voor het glasvezelnetwerk van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland gevierd. Glasvezel buitenaf legt hier het netwerk aan. Wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker-Nootdorp voerde de graafhandeling uit. Dit deed ze nadat ze samen met Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf, het convenant tussen de gemeente en Glasvezel buitenaf ondertekende. Bij het moment waren ook aannemer BAM en de glasvezelambassadeurs uit het gebied aanwezig.

Buitengebied in de randstad
Wethouder Ilona Jense van Pijnacker-Nootdorp is blij met de komst van glasvezel. “Mede dankzij de inzet van vele betrokken bewoners en ondernemers is Glasvezel buitenaf er in geslaagd voldoende mensen voor hun plan te interesseren. Met de aanleg van dit glasvezelnetwerk krijgen inwoners en bedrijven uit het buitengebied nu eindelijk snel internet en zijn zij digitaal op de toekomst voorbereid. Hiermee gaat een wens van velen in vervulling,” aldus wethouder Jense.

Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, komt uit de buurt en kent de regio goed. Hij licht toe: “Het lijkt in eerste instantie vreemd, om een regio naast Den Haag en Rotterdam te bestempelen als buitengebied. Maar als je naar het internet kijkt dat de mensen buiten de kernen van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland hebben, dan klopt de benaming wel. Daar gaan we nu verandering in brengen. De bewoners zitten daar ook op te wachten, ruim 61% heeft zich inmiddels aangemeld voor een abonnement.”

Planning
De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland worden uitgevoerd door de aannemer BAM. In totaal graven zij 160 kilometer en leggen ze glasvezel langs ongeveer 1900 adressen in het gebied. Als alles volgens planning verloopt, is het hele gebied in oktober 2019 aangesloten.