Kies uw gebied

Gemeenten Kromme Rijnstreek en Glasvezel buitenaf tekenen convenant

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente Bunnik, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, een gedeelte van Woudenberg en een klein stukje van Veenendaal en Rhenen, die samen de regio ‘Kromme Rijnstreek’ vormen. Vandaag is het convenant met Glasvezel buitenaf en de gemeenten ondertekend. In dit convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel en de leges & degeneratiekosten en de garantie. 

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf: “We zijn blij dat we nu ook echt in de Kromme Rijnstreek van start kunnen gaan met een glasvezelcampagne. Voor de inwoners van dit gebied is dit natuurlijk fantastisch nieuws. In 2016 heeft Gebiedscoöperatie O-gen al diverse informatiebijeenkomsten over dit onderwerp verzorgd, en nu nemen we vanuit Glasvezel buitenaf het stokje over. Als 50% van de huishoudens/bedrijven voor 22 mei een abonnement afsluit, dan kan na de zomer van 2018 gestart worden met de aanleg. In een eerder gehouden glasvezelcampagnes is geconstateerd dat de inzet van ambassadeurs in het gebied van cruciaal belang. Samen met gemeenten en Gebiedscoöperatie O-gen zullen we ook nu weer de bewoners in het gebied mobiliseren om zich als ambassadeur aan te melden bij Glasvezel buitenaf”.

Erika Spil, wethouder gemeente Bunnik: ”We leven in een snelle wereld en snel internet is onontbeerlijk. Zeker voor bedrijven, maar ook voor onze inwoners. We hebben nu de kans om voor de toekomst de digitale ontsluiting van het buitengebied goed te regelen. Hiervoor is noodzakelijk dat 50% van de mensen meedoet en ik reken erop dat we dat gaan halen”. 

Aanbod
Glasvezel buitenaf wil starten met de aanleg van glasvezel op het platteland in genoemde regio.  Voorwaarde is echter dat 50% van de ruim 3300 huishoudens/bedrijven een abonnement heeft afgesloten bij één van de providers. Naast een abonnement bij een dienstenaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,00.

Alle bewoners van het gebied ‘Kromme Rijnstreek’ worden door middel van een brief uitgenodigd voor de informatieavonden, die plaats zullen vinden in de week van 19 maart.