Kies uw gebied

70,2% meldt zich aan voor glasvezel in buitengebied Bronckhorst!

Met 3205 afgesloten abonnementen is de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Bronckhorst een feit. Maar liefst 70,2% van de inwoners en bedrijven in het buitengebied kiest voor glasvezel en heeft een abonnement afgesloten. Vorige week vrijdag werd de ondergrens van 50% al gehaald. Dat percentage is minimaal nodig om glasvezel te kunnen aanleggen in het buitengebied van Bronckhorst.

Definitieve percentage
Vanmiddag werd tijdens de afscheidsreceptie van Paul Seesing het definitieve percentage onthult. De gemeente Bronckhorst zegt blij te zijn dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Dit vooral dankzij de inzet van ambassadeurs, lokale verkopers en dorpsbelangenorganisaties. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. De afgelopen weken zijn er veel lokale avonden georganiseerd door deze vrijwilligers. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied ontzettend belangrijk.

Dankzij inzet van inwoners
De gemeente Bronckhorst bereikte al vóór de sluitingsdatum van 14 mei het aantal benodigde aanmeldingen. Glasvezel buitenaf is blij met de grote interesse. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe; “De inwoners van de gemeente Bronckhorst hebben zich met zijn allen ingezet om de 50% deelname te halen. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de verschillende ambassadeurs in het gebied. Juist daarom kunnen we nu al aankondigen dat er glasvezel komt. Goed nieuws voor de inwoners en bedrijven in het buitengebied!”

Start werkzaamheden
De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied start naar verwachting in het najaar van 2018. De eerste adressen hebben in het voorjaar van 2019 daadwerkelijk glasvezel.