Kies uw gebied

Aanleg glasvezel in buitengebied Noordoost Veluwe is begonnen

Glasvezel buitenaf is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoost Veluwe. Dit zijn de gemeentes Heerde, Hattem, Epe en Olst-Wijhe. In Heerde ging de eerste schop in de grond. Namens directie van Glasvezel buitenaf gaf Karl Heinz van der Made samen met de wethouders Yasemin Cegerek van gemeente Heerde, Auke Schipper van gemeente Hattem, Robert Scholten van gemeente Epe en Anton Bosch van gemeente Olst-Wijhe het startsein. In september 2018 is de benodigde deelname van 50% in dit gebied gehaald.

Gemeentes blij met komst glasvezel

De wethouders van de vier betrokken gemeentes die samen Noordoost Veluwe vormen, zijn het unaniem eens: “Snelle verbindingen zijn een voorwaarde voor de leefbaarheid en vitaliteit van ons buitengebied. De bewoners en ondernemers in het buitengebied onderstrepen dat met een aanmeldingspercentage van ruim 57%. We zijn dan ook ontzettend blij met deze stap als onderdeel van een toekomstbestendig buitengebied.”

Dit is al het vierde gebied in de Veluwe waar de aanleg start. Een resultaat waar ook de Stuurgroep Veluwe erg blij met is: “De Veluwe staat bekend om zijn recreatie. Zowel de lokale ondernemers als de recreanten willen graag snel internet. Het is mooi om te zien dat het glasvezelnetwerk zich uitbreidt over de hele Veluwe, dankzij de nauwe samenwerking met Glasvezel buitenaf en de Stichting Breedband Noord-Veluwe.”

Eerste glasvezeldiensten voor het einde van het jaar geactiveerd

Aannemer Van Gelder gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in Noordoost Veluwe. Zij gaan ruim 2900 aansluitingen realiseren en 538 kilometer graven of boren om het buitengebied van Noordoost Veluwe van glasvezel te voorzien.

De eerste huishoudens kunnen naar verwachting voor het einde van het jaar gebruik maken van glasvezeldiensten. Rond de zomer van 2020 is het hele buitengebied van Noordoost Veluwe van glasvezel voorzien.

Meer informatie

Informatie over de aanleg en de planning vindt u op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordoost-veluwe/ 

Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice, via 088-7585800.