Kies uw gebied

Aanleg glasvezel buitengebied Brabantse Wal en Halderberge gestart

Glasvezel buitenaf is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge. In Bergen op Zoom ging de eerste schop in de grond. Namens directie Glasvezel buitenaf gaf Karl Heinz van der Made samen met de wethouders Patrick van der Velden van gemeente Bergen op Zoom, Wilma Baartmans van gemeente Steenbergen, Jeffrey van Agtmaal van gemeente Woensdrecht en Hans Wierikx van gemeente Halderberge het startsein. Op 4 juni 2018 is de benodigde deelname van 50% in dit gebied ruimschoots gehaald.

Gemeentes kijken uit naar komst glasvezel

De wethouders van de vier betrokken gemeentes, zijn het met elkaar eens: “Dit is een belangrijk moment, waar veel inwoners en bedrijven in het buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge naar uitkijken. Snel internet is voor de inwoners van het buitengebied een voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven. Dit laat ook het aanmeldingspercentage zien, 73%! Dankzij betrokken ambassadeurs uit het gebied hebben we dit geweldige percentage gehaald. We vinden het mooi om te zien dat iedereen er samen voor is gegaan.”

Eerste kwartaal 2020 gereed

Karl Heinz van der Made: “Er is in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. Dat blijkt wel uit het hoge aanmeldingspercentage. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet. De eerste schop in de grond is een mooi moment om samen te vieren. We beginnen in het buitengebied van Bergen op Zoom. In het eerste kwartaal van volgend jaar hopen we helemaal klaar te zijn, zodat alle inwoners kunnen genieten van de voordelen van glasvezel.” 

Aannemer Van Gelder gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge. Zij gaan ruim 1400 huisaansluitingen realiseren. Hiervoor moeten zij 445 km graven en boren in de openbare ruimte, en daarbij nog 69 km voor alle huisaansluitingen.

Naar verwachting is het hele buitengebied van Brabantse Wal en Halderberge in het eerste kwartaal van 2020 voorzien van glasvezel.

Meer informatie

Klik hier voor informatie over de aanleg en de planning. Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied dan kunt u contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.