Kies uw gebied

Inschrijven nu mogelijk voor inwoners Westerveld

Inwoners van Westerveld kunnen zich nu inschrijven voor de campagne ‘Glasvezel buitenaf’. Deze campagne is een initiatief van Glasvezel buitenaf in samenwerking met RE-NET (onderdeel van de RENDO groep) en wordt opgepakt in twee fases. In eerste instanties richten we ons op de bewoners van het buitengebied en de kleine kernen. Daarna de dorpen Vledder, Diever, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Bewoners van Westerveld kunnen vanaf nu tot 15 oktober 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 40% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vijf informatieavonden georganiseerd.

De eerste fase omvat bijna 4.000 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 15 oktober 2018 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. Snelle beslissers krijgen extra voordeel. Bewoners van Westerveld die vóór 21 september al een abonnement afsluiten, betalen een eenmalige vastrechtvergoeding van slechts €1150,-. Een korting van €150,- dus!

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van €1300,- bij eenmalige afkoop. In plaats van een eenmalig bedrag is er ook de mogelijkheid voor een maandelijkse variant van €10,07. Inwoners die na de inschrijfperiode, die duurt tot 15 oktober 2018, alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro extra bovenop de eerder genoemde vastrechtvergoeding.

Informatiebijeenkomsten
Op dinsdag 21 augustus valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners in de brievenbus. Vanaf 19.30 uur is de inloop, 19.45 uur start de avond. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 40% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

Datum

Plaats

Locatie

Adres

Dinsdag 28 augustus 

Wilhelminaoord

Ons Dorpshuis

Linthorst Homanstraat 14

Woensdag 29 augustus

Diever

Café zalencentrum Dingspilhuus

Hoofdstraat 88

Maandag 3 september

Wapse

Dorpshuis ‘Oens Huus’

Haarsmastraat 2

Dinsdag 4 september

Dwingeloo

Grand Café hotel de Brink

Brink 26

Donderdag 6 september

Havelte

Dorpshuis de Veldkei

Veldkamp 77

 

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Oosten, Westen en Midden van het land succesvol afgerond.  

In het kort

• Glasvezel buitenaf en RE-NET leggen glasvezel aan als 40% van de inwoners vóór 15 oktober 2018 een glasvezelabonnement heeft afgesloten.

• Naast de kosten voor het abonnement betalen de bewoners een vastrechtvergoeding voor glasvezel.

• Voor de vastrechtvergoeding is er de keuze uit een maandelijks bedrag van €10,07 óf een eenmalig afkoopbedrag van €1.300,-.

• Wordt er vóór 21 september al een abonnement afgenomen, dan is de eenmalige vastrechtvergoeding maar €1.150,- . Een korting van €150,- dus!

• Het abonnement kan na een jaar eventueel worden opgezegd. Is er gekozen voor de maandelijkse vastrechtvergoeding, dan stopt deze op dat moment ook. De glasvezelaansluiting blijft uiteraard in de woning. Wij bieden daarmee maximale flexibiliteit.