Kies uw gebied

“Niet alleen wijzelf, maar ook al onze gasten zijn enthousiast!”

Snel internet, een veilige verbinding en ongestoord tv kijken; het zijn nog maar enkele voordelen van glasvezel. De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Winterswijk is bijna afgerond en dat zorgt voor veel tevreden inwoners. Rick van Embden van Te Paske Recreatie is één van deze tevreden inwoners. Te Paske Recreatie is een groepsaccommodatie met twee ruime vakantiehuizen. Voor Rick is er dan ook nóg een heel groot voordeel aan de glasvezelverbinding. Tevreden gasten! “Ik ben nu twee maand aangesloten op het netwerk en het bevalt super. Zowel voor onszelf als voor onze gasten.”

Toekomst steeds digitaler

Binnenkort nemen Rick en zijn vriendin Marijke het bedrijf over van Marijke haar ouders. “Marijke en ik wilden het bedrijf graag overnemen, maar ik vroeg me altijd al af hoe dat er in de toekomst uit kwam te zien. Gasten willen een goede verbinding en snel internet; het is een basisbehoefte geworden. Soms bellen mensen van te voren op om te vragen of er een goede verbinding beschikbaar is. Ook vragen veel mensen bij het inchecken al gelijk: ‘Wat is het WiFi-wachtwoord?’ De tv’s waren aangesloten op een schotel en alle gasten maakten gebruik van één internetverbinding. Met ongeveer vijftig gasten per weekend werkt dat natuurlijk niet. In sommigen ruimten kwam het bereik helemaal niet binnen. We konden gasten geen goede verbinding bieden en hadden continu een slecht bereik. En dat terwijl de toekomst steeds digitaler wordt”, aldus Rick.

Gasten enthousiast

Te Paske Recreatie ligt in het Nationaal Landschap Winterswijk en mensen komen uit alle uithoeken van het land om hier de rust op te zoeken. “Mensen zijn enorm enthousiast over onze locatie, maar we hoorden het iedere keer weer: ‘Het internet is slecht, misschien kunnen jullie hier iets aan doen’. De tijden veranderen. De omgeving moet eruit zien alsof de tijd even stilstaat, maar er moet wel een goede internetverbinding zijn. Toen Glasvezel buitenaf de campagne in Winterswijk startte, was ik dan ook meteen om. Wij hebben glasvezel echt nodig om onze gasten tevreden te houden. Inmiddels zijn we al twee maand aangesloten en niet alleen wijzelf, maar ook al onze gasten zijn tevreden.”

Toenemende behoefte aan snel en veilig internet

Via familie kwam Rick in contact met Patric Nijenhuis. Zijn bedrijf Nijenhuis ICT verzorgt computers, camerasystemen en (WiFi) netwerken op boerderijen en binnen het MKB. Patric is tevens lokale verkoper van Glasvezel buitenaf en adviseert inwoners over de verschillende dienstaanbieders. Hij weet als geen ander hoe vervelend het is dat een slechte verbinding je werkzaamheden verstoord. Patric: “Ik werk veel in de agrarische sector en merk dagelijks dat veel technische installaties niet voldoende functioneren wegens gebrek aan snel internet en een veilige verbinding. Omdat applicaties steeds meer bandbreedte vragen neemt de behoefte aan snel, veilig en betrouwbaar internet enorm toe.”

Onafhankelijk advies 

“Als wederverkoper van diverse dienstaanbieders kan ik bedrijven in het buitengebied onafhankelijk adviseren over dienstaanbieders en abonnementen. Dit heb ik ook voor Rick gedaan. Samen hebben we de situatie in beeld gebracht. Wat heb je nodig en wat is overbodig? Vervolgens hebben we een plan gemaakt voor een professioneel draadloos en bekabeld netwerk. Te Paske Recreatie heeft twee groepsaccommodaties. De wens was om beide accommodaties te voorzien van een professioneel WiFi-netwerk en interactieve TV. En dat is gelukt! Beide accommodaties hebben hun eigen verbinding en daarnaast is er een scheiding gemaakt tussen de woning van Rick en Marijke en beide accommodaties.” Rick vult aan: “We kunnen al onze gasten een veilige en snelle verbinding garanderen. Zelfs in de slaapkamers van de accommodaties is nog een aparte zender geplaatst. Hierdoor is in alle ruimten van de accommodatie een snelle verbinding beschikbaar. Na de aansluiting heeft Patric nog één keer alles gecontroleerd. Hij denkt mee en heeft ons enorm geholpen. Nu de aansluiting gerealiseerd is, genieten we volop van een maximale snelheid en uitstekend ontvangst!”