Kies uw gebied

Eerste bewoners buitengebied Vechtdal beschikking over glasvezeldiensten

De eerste bewoners uit het buitengebied van Vechtdal kunnen sinds vandaag gebruikmaken van de glasvezeldiensten. Aannemer BAM en dienstaanbieder Caiway sloten familie Scholten aan de Derde Schansweg in Vechtdal vandaag aan op het netwerk. Het is de eerste aansluiting in het buitengebied en de eerste aansluiting voor familie Scholten. De aansluiting in de schuur is gerealiseerd, de aansluiting in de woning van de familie volgt aankomende week en wordt gerealiseerd door dienstaanbieder Plinq.

“De eerste aansluiting in een gebied is altijd een mooie mijlpaal waar we graag even bij stilstaan. Er is in Vechtdal veel werk verricht door de initiatiefgroepen Vechtdal Breedband, Ardesch en Nieuwleusen Synergie en natuurlijk door alle ambassadeurs in het gebied. Ruim 2300 adressen worden door BAM en de verschillende dienstaanbieders aangesloten op het netwerk. De verwachting is dat eind 2018/begin 2019 alle bewoners van het buitengebied gebruik kunnen maken van de glasvezeldiensten”, aldus Marieke Seinen van Glasvezel buitenaf.

Dirk Slot van BAM: “We zijn tevreden over de voortgang in het gebied. Er wordt veel gegraven en dat we nu de eerste huisaansluiting hebben gerealiseerd, laat op een mooie manier zien waarvoor we het allemaal doen”.