Kies uw gebied

Glasvezel buitenaf en gemeente Valkenswaard sluiten convenant voor glasvezel in het buitengebied

Burgemeester drs. Anton Ederveen en directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf hebben op woensdag 24 oktober een convenant ondertekend over de aanleg van een glasvezelnetwerk in het Valkenswaardse buitengebied. Met het ondertekenen van het convenant is een belangrijke stap voorwaarts gezet om bewoners in het buitengebied toegang te laten krijgen tot snel internet.

Er ligt in de gemeente al glasvezel in de bebouwde kom van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. Verantwoordelijk wethouder Theo Geldens: “De bewoners en bedrijven daar in ons buitengebied hebben tot op heden geen toegang tot snel internet. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale ontwikkelingen. Digitale toepassingen voor bedrijfsprocessen, maar ook voor gewoon lekker ‘surfen’ op de bank, informatie opzoeken, vakanties boeken, mail bekijken, zorg op afstand en nog veel meer. Als gemeente mogen we geen glasvezel leggen. We hebben gesprekken gevoerd met enthousiaste inwoners en partijen die glasvezel aan zouden kunnen leggen. Samen hebben we een oplossing gevonden en dat voelt goed. Met Glasvezel Buitenaf hebben we concrete afspraken kunnen maken over de aanleg van glasvezel in het Valkenswaardse buitengebied. Dankzij de inzet van velen kunnen we nu eindelijk de volgende stap zetten.’’

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf is ook blij dat er overeenstemming is over het convenant. “Een convenant met de gemeente is nodig om bij 50% aan deelname daadwerkelijk glasvezel te kunnen gaan aanleggen in het buitengebied ”.

Informatiebijeenkomst
Voordat daadwerkelijk de schop in de grond gaat, is het cruciaal dat minimaal de helft van de bewoners wil deelnemen aan het project. Glasvezel Buitenaf organiseert op dinsdag 30 oktober een bijeenkomst om bewoners te informeren over het glasvezel project. De informatieavond vindt plaats in Feesterij De Dommelvallei aan de Schafterdijk 9 in Borkel en Schaft en begint om 19.30 uur (tot 21.30 uur).

Foto: Jurgen van Hoof-M54 Beeldcreaties.