Kies uw gebied

Gedeputeerde Mirjam Maasdam sluit kantoor Gebiedscoöperatie O-gen aan op supersnel internet

Gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht heeft maandagmiddag 3 september het kantoor van Gebiedscoöperatie O-gen in Renswoude aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf. Het kantoor kan daarmee als een van de eerste panden in het buitengebied in de provincie Utrecht gebruikmaken van supersnel internet. Aannemer NKM en dienstaanbieder Cbizz hebben er voor gezorgd dat de glasvezel werd geïnstalleerd in het kantoor van O-gen. In totaal worden er in de Gelderse Vallei Midden bijna 3500 adressen aangesloten. “Ik ben blij dat we dit moment met elkaar kunnen markeren. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is onmisbaar om de maatschappelijke en economische kansen te vergroten, zeker ook in het buitengebied. Mooi dat in Utrecht-Oost nu een flinke slag wordt gemaakt ”, aldus gedeputeerde Mirjam Maasdam. 

Provincie Utrecht heeft in 2016 het initiatief genomen om de aanleg van snel internet in het buitengebied te stimuleren op voorwaarde dat de gemeenten en bewoners daarbij zelf een actieve rol zouden vervullen. In 2017 heeft de provincie de intentieovereenkomst met alle Utrechtse gemeenten ondertekend. Voor Utrecht-Oost heeft Gebiedscoöperatie O-gen in het afgelopen jaar nauw samengewerkt met de gemeenten en bewoners uit het buitengebied om de aanleg van snel internet mogelijk te maken. Na succesvolle interessepeilingen in de gemeenten is het stokje overgedragen aan Glasvezel buitenaf. In het grootste deel van Utrecht-Oost zijn de door Glasvezel buitenaf georganiseerde glasvezelcampagnes met een positief resultaat afgerond. En vanaf dat moment kon de aanleg van het glasvezelnetwerk in Utrecht-Oost op veel locaties plaats gaan vinden.  

Gerard van Santen, directeur van O-gen, is blij met de komst van glasvezel. “Het is vandaag een feestelijke dag. De aansluiting van het kantoor van O-gen, het clubhuis van het gebied, markeert dat de gezamenlijke inspanning van gemeenten, buurtambassadeurs, provincie, Glasvezel buitenaf en medewerkers O-gen loont. Deze voorziening is broodnodig voor de verdere ontwikkeling van het buitengebied. Een wens van veel ondernemers en inwoners van ons gebied gaat in vervulling!” 

Initiatiefgroepen en ambassadeurs
NKM Networks Service uit Veenendaal verzorgt namens Glasvezel buitenaf de uitrol van glasvezel in het buitengebied van Gelderse Vallei Midden. Zonder de inzet van ambassadeurs en initiatiefgroepen was er geen glasvezel gekomen. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf: “In ieder gebied is het afwachten of we de 50% aanmeldingen halen. Ook in Gelderse Vallei Midden was dit spannend. Mede dankzij onder andere de succesvolle samenwerking tussen Gebiedscoöperatie O-gen en de buurtambassadeurs is het gelukt. Het is dan ook geweldig dat we vandaag dit feestelijke moment op het kantoor van Gebiedscoöperatie O-gen konden vieren.”