Kies uw gebied

Gemeente Geldrop-Mierlo en Glasvezel buitenaf tekenen convenant

Goed nieuws voor de inwoners en ondernemers van het buitengebied van de gemeente Geldrop-Mierlo. Glasvezel buitenaf start in januari 2019 met de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deze gemeenten. Als 50% van de inwoners en de bedrijven in het buitengebied meedoet, zal Glasvezel buitenaf ook de aanleg van glasvezel realiseren. Op 31 oktober is het convenant ondertekend.

Volgens wethouder Hans van de Laar een belangrijke stap voor het buitengebied van Geldrop-Mierlo. Met de aanleg van glasvezel in het buitengebied wordt de digitale bereikbaarheid sterk verbeterd. Inwoners en bedrijven profiteren van de vele voordelen zoals snel en betrouwbaar internet, flexwerken, dataopslag in the cloud, tv on demand en de vele andere digitale diensten die beschikbaar komen.

Informatieavonden
Glasvezel buitenaf gaat inwoners en (recreatie)ondernemers persoonlijk op een informatieavond informeren. Alle bewoners en ondernemers ontvangen hiervoor een uitnodiging per post. “Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen,” aldus Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf.