Kies uw gebied

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Noordoost Veluwe!

Het buitengebied van Noordoost Veluwe krijgt glasvezel! Maandagmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Olst-Wijhe. Maar liefst 56,6% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordoost Veluwe.

Vandaag werd het benodigde aantal aanmeldingen in Noordoost Veluwe behaald. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de ambassadeurs, lokale verkopers, gemeenten en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied
Wethouders van de gemeenten zijn content dat er glasvezel komt. Voor de leefbaarheid van het buitengebied is internet van groot belang; voor gezinnen met studerende kinderen, ondernemers, mensen die zorg nodig hebben. Dit kan nog niet in elk buitengebied worden gerealiseerd, maar gelukkig op steeds meer plaatsen. Het was spannend, maar de bewoners in het buitengebied hebben volmondig ‘ja’ gezegd tegen snel internet. Zeker is dat dit initiatief zonder de inzet van ambassadeurs en lokale verkopers niet zo succesvol was uitgepakt. De wethouders willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen!

Alsnog aanmelden en aanleg
Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Voorjaar 2019 starten de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Verwachting is dat najaar 2019 de eerste bewoners zijn voorzien van een glasvezelaansluiting.

Foto: Gerrit van Bruggen (Stichting Breedband N-Veluwe), Herman van den Berg (Stichting Breedband N-Veluwe), Piet Grootenboer (Directeur Glasvezel buitenaf), Jan Kampherbeek (Stichting Breedband N-Veluwe), Wethouder Robert Scholten (Gemeente Epe), Daisy Meekes (Projectleider Glasvezel buitenaf), Wethouder Auke Schipper (Gemeente Hattem).