Kies uw gebied

Gemeenten en Provincie tekenen voor aanleg glasvezel buitengebied Noordoost Limburg


Gedeputeerde Hans Teunissen en de wethouders die het convenant hebben getekend.
Inschrijven kan tot 17 december 2018

De gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond en Venlo, de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf hebben het convenant getekend om de aanleg van glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. De inschrijving voor het afnemen van een abonnement is inmiddels gestart en loopt tot 17 december 2018. Als minimaal 50% van de bewoners voor glasvezel kiest, gaat de aanleg daadwerkelijk door. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet voor inwoners en bedrijven in het buitengebied, steeds belangrijker.

Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie vindt het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

Samenwerking
Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij trekken als Glasvezel buitenaf met gemeenten en Provincie samen op. Deze aanpak is in Noordwest-Limburg al succesvol gebleken. Daar is de schop inmiddels in de grond gezet en de aanleg in volle gang. Dat willen wij ook voor inwoners in het buitengebied van Noordoost-Limburg (de gemeenten Beesel, Bergen, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond en Venlo) realiseren en wij denken dat dit alleen mogelijk is als we samenwerken.”