Kies uw gebied

Graafwerkzaamheden glasvezel gestart in buitengebied Bronckhorst

Vandaag is de schop in de grond gegaan voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Bronckhorst. Even buiten Vorden verzamelden de betrokken wethouder en gemeenteambtenaren, aannemer BAM, Glasvezel buitenaf en enthousiaste bewoners van Bronckhorst. Wethouder Evert Blaauw, op de graafmachine, oud-wethouder Paul Seesing, ambassadeur Hans Boers en Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, voerden samen de eerste graafwerkzaamheid uit. Half mei werd al bekend dat er definitief glasvezel komt in dit gebied, toen maar liefst 70,2% van de inwoners zich had aangemeld.
 

Plattelandsgemeente
Het glasvezelnetwerk is van groot belang voor de gemeente Bronckhorst. Wethouder Blaauw licht toe: “Bronckhorst is onderdeel van de P10, een samenwerking van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland. We hebben dan ook ontzettend veel boerenbedrijven, die tegenwoordig niet meer zonder een betrouwbare internetverbinding kunnen werken. Maar ook voor gezinnen, ouderen en verenigingen in het buitengebied brengt glasvezel belangrijke voordelen mee.”

Wat Piet Grootenboer betreft was de glasvezelcampagne in Bronckhorst een groot succes. “De ambassadeurs in Bronckhorst hebben geweldig werk verricht, de inwoners waren enthousiast en zelfs dorpsbelangen hebben zich ingezet voor hun buitengebieden. De ondergrens voor een geslaagde campagne is een aanmeldingspercentage van 50%, maar het is tekenend voor Bronckhorst dat we daar met ruim 20% overheen zijn gegaan. Ik vind het mooi dat de inwoners nu echte vorderingen gaan zien.”
 

Ruim 3200 aansluitingen
In de buitengebieden rond Vorden en Hengelo is aannemer BAM al begonnen met schouwen. Schouwen betekent dat de aannemer bij de aangemelde inwoners langs komt, om te kijken waar in huis de aansluiting geplaatst kan worden. In mei waren er in Bronckhorst al 3205 abonnementen afgesloten en dat aantal groeit nog gestaag. Een flinke klus voor de aannemer. Naar verwachting worden de eerste huizen rond april 2019 aangesloten. Het zal tot begin 2020 duren tot het hele gebied is aangesloten.
 

Meer informatie
Meer informatie, ook over de planning van de aanleg, is beschikbaar op https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/bronckhorst. Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel in uw gebied door Glasvezel buitenaf? Neem dan contact op met de klantenservice, via 088-7585800.