Kies uw gebied

10.000ste glasvezelaansluiting in het Cogas buitengebied gerealiseerd!

Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. (CKI) heeft een bijzondere mijlpaal in het project ‘Glasvezel buitenaf’ bereikt. Vandaag is de 10.000ste aansluiting gerealiseerd bij Landhoeve Zwieseborg aan de Hardenbergerweg in Loozen. Medewerker/client Rinke Bonthuis mocht de laatste hand leggen aan het monteren van het glasvezelkastje in de meterkast. Dit gebeurde onder toeziend oog van de aannemer en Gerald de Haan, directeur Cogas en Piet Grootenboer, directeur CKI.

In de zomer van 2015 startte CKI het project ‘Glasvezel buitenaf’, dat glasvezel voor de inwoners van het buitengebied mogelijk maakt. In alle gemeenten in het Cogasgebied was 50% deelname nodig om glasvezel aan te kunnen leggen. Dit percentage is overal gehaald en CKI is volop bezig met de aanleg. In de buitengebieden van Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal en Borne ligt al glasvezel en maken klanten gebruik van diensten die daarop worden aangeboden.

Glasvezel belangrijk voor leefbaarheid platteland
Piet Grootenboer is blij en trots dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied over het algemeen voorspoedig verloopt. “We zijn blij dat we steeds meer adressen kunnen aansluiten op het supersnelle glasvezelnetwerk. We merken dat mensen niet meer zonder snel internet kunnen, het is een levensbehoefte geworden. Dit geldt overigens niet alleen voor bedrijven, ook gezinnen kunnen niet meer zonder.”   

Vraag glasvezel in buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde glasvezelcampagnes. In alle gemeenten is de benodigde 50% gehaald. In de gemeenten waar al glasvezel in het buitengebied ligt, groeit het aantal gebruikers gestaag.

Aanleg gereed
Eind 2017 hoopt CKI het hele buitengebied te hebben voorzien van het netwerk voor de toekomst. Hiermee is het Cogas-gebied het eerste gebied in Nederland waar iedere inwoner de beschikking kan krijgen over snel internet.