Kies uw gebied

Wat is Glasvezel buitenaf?

'Glasvezel buitenaf' is een campagne van Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. en CIF. Zij hebben de ambitie uitgesproken om niet alleen de inwoners van de kernen toegang te bieden tot het netwerk van de toekomst, maar ook de huishoudens en bedrijven in het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. Hiervoor is de campagne Glasvezel buitenaf ontwikkeld.

Het bleek niet eenvoudig om deze ambitie te realiseren. De afstanden in het buitengebied zijn immers enorm en om glasvezel aan te leggen moet er veel gegraven worden. Toch is het Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. en CIF gelukt om een aanbod te ontwikkelen dat laagdrempelig en toegankelijk is voor iedereen!

Om glasvezel te kunnen aanleggen moet 50% van een deelgebied, dat bestaat uit zo’n 3.000 huishoudens, een glasvezelabonnement afnemen. Naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie betaalt een klant een vastrechtvergoeding. Kiest u als klant op een later moment voor een glasvezelabonnement? Dan betaalt u eenmalige aansluitkosten. Kijkt u op de pagina van uw deelgebied welke vastrechtvergoeding en welke aansluitkosten van toepassing zijn.

Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V. en CIF zijn inmiddels druk bezig met de aanleg van glasvezel in verschillende gebieden in Twente, De Achterhoek en Salland.