Kies uw gebied

Wat is Glasvezel buitenaf?

Snel internet voor iedereen in Nederland. Dát is onze ambitie. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied of op het platteland.

Om deze ambitie te realiseren leggen wij grootschalige glasvezelnetwerken aan in Nederlandse plattelandsregio’s. En dat is een hele uitdaging. Het buitengebied is rijk aan bomen, snelwegen en spoorbanen. Ook zijn de afstanden in het buitengebied ongeveer 30 keer langer dan in de verstedelijkte gebieden. Dat betekent dat er veel gegraven moet worden.

Om de glasvezelnetwerken te bouwen, is een grote investering nodig. EQT Infrastructure - de investeerder achter Glasvezel buitenaf - draagt het grootste deel bij. Maar ook bewoners wordt gevraagd om een financiële bijdrage. Dat gebeurt in de vorm van een vastrechtvergoeding. Het bedrag wordt naast het abonnement voor televisie, internet en/of telefonie in rekening gebracht. Zij kunnen zich tijdens een glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf hiervoor inschrijven. En wanneer 50% van de adressen in het campagnegebied zich aanmeldt, is de campagne geslaagd en kan er een glasvezelnetwerk aangelegd worden.

Glasvezel buitenaf groeit. We zijn begonnen in 2015 en inmiddels kunnen meer dan 150.000 adressen in het buitengebied beschikken over snel internet. Een flink aantal, verdeeld over heel Nederland. 

Glasvezel helpt het buitengebied de toekomst in
Liesbeth Koers, penningmeester Gemeenschappelijk Belang