Kies uw gebied

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een heel dunne, maar sterke draad van glas. Via glasvezel is het mogelijk om signalen over grote afstanden te sturen. Dit maakt glasvezel uitermate geschikt om grote hoeveelheden data te transporteren. Een modern, snel en betrouwbaar glasvezelnetwerk kan dan ook voldoen aan de stijgende vraag naar data en diensten (internet, televisie en telefonie).

Het verschil tussen glasvezel en ADSL of kabel is dat glasvezel een hogere internetsnelheid aankan. In Nederland is dat op dit moment tot wel 1 Gbps. Wat de maximale snelheid over glasvezel is, hebben experts nog niet kunnen achterhalen.

Bijzonder aan glasvezel is dat de snelheid van het uploaden (bestanden op internet zetten, zoals foto’s of een back-up) even snel is als die waarmee u bestanden kunt downloaden.

Door de komst van glasvezel zullen de industrieterreinen zich verder ontwikkelen
Jurgen van Ast, Bestuurslid ondernemersvereniging

Glasvezel heeft een aantal belangrijke voordelen. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

  • Allereerst natuurlijk de enorme capaciteit: een glasvezelnetwerk kan moeiteloos grote hoeveelheden data aan.
  • Daarnaast is het netwerk supersnel en ongevoelig voor storingen of vertraging. U bent hierdoor altijd verzekerd van een verbinding met de hoogste kwaliteit en snelheid. Dit geldt voor tv-kijken, internetten én bellen.
  • Het glasvezelnetwerk leent zich daarnaast uitstekend voor allerlei nieuwe, interactieve diensten die nog volop in ontwikkeling zijn.
  • Uploaden en downloaden gebeurt altijd met dezelfde hoge snelheid. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van kabel en ADSL. Ook met meerdere mensen tegelijk internetten heeft daardoor geen gevolgen voor de snelheid. U heeft altijd snel internet.