De Vastrechtvergoeding

U overweegt over te stappen op supersnel en stabiel internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf? Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw aansluiting op dit netwerk nog ’s op een rij. 

Met wie doe ik zaken?

Om gebruik te kunnen maken van diensten via glasvezel dient u twee contracten af te sluiten:

  • Eén met de netwerkeigenaar om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te krijgen en er gebruik van te kunnen maken én
  • Eén voor een abonnement bij DELTA voor diensten zoals supersnel internet, stabiele TV en/of voordelig bellen.

De netwerkeigenaar in uw gebied is Glasvezel buitenaf, de contactgegevens vindt u hier.

Voor meer informatie over mogelijke abonnementen verwijzen we naar DELTA.

Eenmalige afkoop of maandelijkse betaling

Naast het abonnement bij DELTA betaalt u voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting kosten aan Glasvezel buitenaf. Dit is de zogenaamde Vastrechtvergoeding. U kunt kiezen uit eenmalige afkoop of maandelijkse betaling van de Vastrechtvergoeding.

Eenmalige afkoop

Maandelijkse betaling

Eenmalig € 2.200,-

€ 15,33 per maand

Geen maandelijkse kosten

Geen eenmalige kosten

Tijdens de inschrijfperiode geen eenmalige aansluitkosten

Tijdens de inschrijfperiode geen eenmalige aansluitkosten

Gekoppeld aan uw adres

Heeft u de vastrechtvergoeding eenmaal afgekocht, dan hoeft u in de toekomst voor het betreffende adres geen vastrechtvergoeding meer te betalen.

Gekoppeld aan uw abonnement bij de dienstaanbieder op uw huidige adres

Als u uw abonnement bij uw dienstaanbieder opzegt, vervalt ook de maandelijkse vastrechtvergoeding. Als u zich opnieuw aanmeldt bij een dienstaanbieder, dient u ook weer de maandelijkse vastrechtvergoeding te betalen.

Nadat uw aansluiting is gerealiseerd ontvangt u een eenmalige factuur. U dient het bedrag binnen 14 dagen te voldoen.

U ontvangt vanaf het moment dat u gebruik kunt maken van diensten maandelijks een digitale factuur. De betaling geschiedt via maandelijkse automatische incasso.

Genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW

Eenmalige aansluitkosten

Als u zich tijdens de inschrijfperiode aanmeldt, betaalt u geen eenmalige aansluitkosten. Als u zich echter na de inschrijfperiode aanmeldt, dan brengen wij eenmalige aansluitkosten in rekening voor de aanleg van uw glasvezelaansluiting. Hiervoor worden de werkelijke kosten in rekening gebracht, met een minimum van € 995,- inclusief BTW. Deze eenmalige kosten betaalt u naast de maandelijkse vastrechtvergoeding of de eenmalige afkoop van de vastrechtvergoeding.

Afsluiten & ontbinden van het contract

Het contract met de netwerkeigenaar sluit u af via de dienstaanbieder van uw keuze. Bij de bestelling van uw abonnement wordt u gevraagd akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied en een keuze te maken voor eenmalige afkoop of maandelijkse betaling van de Vastrechtvergoeding. Als u kiest voor maandelijkse betaling van de Vastrechtvergoeding, dient u eveneens akkoord te gaan met een SEPA-machtiging voor de maandelijkse, automatische incasso. U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding via mail of post.

Tot 14 dagen na het afsluiten van het abonnement en het contract voor de Vastrechtvergoeding bij de dienstaanbieder kunt u deze zonder kosten laten ontbinden. U dient dit kenbaar te maken bij de dienstaanbieder.

De duur van het contract is gekoppeld aan de looptijd van het abonnement bij uw dienstaanbieder. Als u dit abonnement opzegt, wordt het contract automatisch door ons beëindigd.

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

De aanleg van het glasvezelnetwerk is afhankelijk van het aantal aanmeldingen tijdens de inschrijfperiode. Als de vereiste deelname wordt bereikt, ontvangt u persoonlijk bericht over het vervolg. Als de vereiste deelname niet wordt bereikt, vervallen zowel het abonnement bij uw dienstaanbieder als het contract voor de Vastrechtvergoeding. Ook hierover ontvangt u persoonlijk bericht.

Algemene voorwaarden

Op het gebruik van het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf zijn de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied van toepassing. U vindt deze Algemene Voorwaarden via de link hiernaast.