U kunt zich nog steeds aanmelden!

Aanleg glasvezelnetwerk Gelderland Midden en Zuid opgedeeld

Eind 2018 koos ruim 50% van de bewoners van Gelderland Midden en Zuid voor de aanleg van Glasvezel in het buitengebied. Gelderland Midden en Zuid is een groot gebied, qua oppervlak een van de grootste gebieden tot zover. Daarom kiest Glasvezel buitenaf ervoor om samen te werken met twee aannemers, BAM in Gelderland Midden en NKM Network Services in Gelderland Zuid. Het gebied wordt opgesplitst bij de Waal: het gebied boven de Waal vormt Gelderland Midden en het gebied onder de Waal vormt Gelderland Zuid. 

Bewoners die zich in de eerste fase hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting in Gelderland Midden en Zuid ontvangen een brief over de aanleg van het glasvezelnetwerk in hun gebied. Hierin wordt ook hun aannemer geïntroduceerd.

Voorbereidingen in volle gang
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan alle voorbereidingen om te kunnen starten met de werkzaamheden in Gelderland Midden en Zuid. Glasvezel buitenaf is met de vergunningverlenende instanties in het gebied in gesprek om de noodzakelijke vergunningen voor te bereiden. Daarnaast zijn de aannemers gestart met het maken van het technisch ontwerp van het netwerk en het vinden van geschikte locaties voor de wijkcentrales (verdeelpunten).

Schouwers in Gelderland Midden
Aannemer BAM start deze week al met schouwen in Gelderland Midden. Dat betekent dat een medewerker van BAM bij de bewoners thuis komt om te kijken waar de huisaansluiting wordt geplaatst. Is er niemand thuis als de schouwer langs komt? Dan laat hij een kaartje achter, zodat de bewoner een afspraak kan maken voor een moment dat hem / haar schikt.