U kunt zich nog steeds aanmelden!

Ambassadeur Gerard Holleman aan het woord

Het is nu of nooit voor de inwoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid. Vóór 19 november 2018 moet minimaal de helft van de inwoners een glasvezelabonnement afsluiten. Alleen dan komt er daadwerkelijk glasvezel. Gerard Holleman uit Babberich is groot voorstander van glasvezel en zet zich actief in als ambassadeur om zijn omgeving hier van te overtuigen. Naast zijn werk als varkenshouder is hij voorzitter van LTO de Liemers-Montferland en zit hij in het regiobestuur van de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij).

Huize Holleman maakt veel gebruik van internet. Privé wordt er veel 'genetflixt' en voorheen gebruikten de kinderen internet ook voor de studie. Voor het bedrijf is internet tegenwoordig ook onmisbaar. "Ik moet veel gegevens overdragen aan overheidsinstanties en die bestanden worden steeds groter. Mijn technische administratie en financiele administratie staat in de cloud. Het is dus wel belangrijk dat de verbinding stabiel is."

Op de vraag of Gerard tevreden is met zijn verbinding, zegt hij het volgende: "Zolang je niet met z'n allen tegelijk op internet gaat, is het het te doen. Ik heb tussen de 5 en 6 MB dus als de kinderen thuis een film aan het streamen zijn, kan ik niet mijn boekhouding doen." Voor televisie heeft Gerard een schotel. "Dat werkt op zich prima, maar doordat ik alles apart heb, betaal ik veel geld. Dat straks alles door één draadje kan, maakt het in dat opzicht ook voordeliger."

De tijd verandert. Gerard: "Als je ziet wat er technisch allemaal is veranderd de afgelopen 20 jaar, dan geloof ik dat er de komende 20 jaar minstens zoveel stappen worden gemaakt." Gerard denkt dat het daarom noodzakelijk is om mee te gaan met deze verandering. "Ik weet zeker dat de programma's die ik gebruik voor mijn bedrijfsvoering alleen maar groter en zwaarder worden. Als die straks niet meer draaien op een lage internetsnelheid, dan doe ik niet meer mee. Ik moet me wapenen om mee te gaan in de strijd."

Dat Gerard glasvezel wil en een glasvezelabonnement gaat afsluiten is zeker. "Dit is onze laatste kans", aldus Gerard. "Als deze trein voorbij is, weet ik niet of we op een nieuwe trein moeten wachten of dat we een hele nieuwe rails moeten aanleggen. Doe dus mee! Ook als je nu nog een beetje twijfelt. Want met 50% deelname komt er glasvezel en doe je de buurt een groot plezier! En jezelf waarschijnlijk ook."

Bewoners van Gelderland Midden en Zuid hebben nog tot 19 november om mee te doen en een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de deelnemende dienstaanbieders. Snelle beslissers kunnen tot 15 oktober ook nog gebruikmaken van een vroegboekkorting. Kijk voor alle informatie op www.glasvezelbuitenaf.nl. Of kom naar één van de aanmeldbijeenkomsten waar lokale verkopers en ambassadeurs u kunnen adviseren en helpen met het afsluiten van een abonnement. Houd hiervoor de website of Facebook in de gaten.