U kunt zich nog steeds aanmelden!

52,2% van de bewoners van Gelderland Midden en Zuid gaat voor glasvezel

De glasvezelcampagne in het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid is succesvol afgerond. Vandaag werd bekend dat 52,2% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf - minimale deelname van 50% - om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

Aanleg van glasvezel in Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen
De wethouders Plaizier van Beuningen, Springveld van Druten, Schoemaker van Heumen en Loermans van Wijchen tekenden vandaag samen met Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf een intentieverklaring om daadwerkelijk glasvezel te gaan aanleggen. Hiermee wordt een voorschot genomen op de ondertekening van het convenant waarin afspraken rondom de aanleg staan vastgelegd. Goed nieuws dus voor de bewoners van de buitengebieden van deze vier gemeenten, want hier komt glasvezel.

Afspraken met overige gemeenten nog niet rond
Het percentage van 52,2% maakt het mogelijk dat Glasvezel buitenaf naast bovenstaande gemeenten, ook in de gemeenten Arnhem, Duiven, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar glasvezel kan aanleggen. Echter zijn de afspraken over de aanleg nog niet rond. Glasvezel buitenaf is in goed gesprek met deze gemeenten en gaat er vanuit dat ook hiervoor de ondertekende convenanten op korte termijn volgen. In de gemeenten Berg en Dal en Lingewaard en een klein gedeelte van Nijmegen zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen waardoor Glasvezel buitenaf hier geen glasvezel gaat aanleggen.

Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf: “Ik ben blij dat 52,2% van de bewoners voor ons heeft gekozen. Het was mooi dat we vandaag het eindpercentage bekend konden maken én met vier gemeenten een intentieverklaring konden tekenen. Er wordt nu tegemoet gekomen aan een langgekoesterde wens van de bewoners van deze gemeenten. Nu is het aan de andere gemeenten om met ons afspraken te maken en dit goede voorbeeld te volgen.”

Alsnog aanmelden voor glasvezel
Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen nu alsnog kiezen voor glasvezel. Glasvezel buitenaf start begin 2019 met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de vier gemeenten waar de aanlegafspraken rond zijn. De verwachting is dat de eerste bewoners in het derde kwartaal van 2019 gebruik kunnen maken van glasvezel.