U kunt zich nog steeds aanmelden!

Graafwerkzaamheden glasvezel gestart in buitengebied Gelderland Midden

Gisteren (donderdag 4 juli) zijn aan de oever van de Linge de werkzaamheden gestart voor het glasvezelnetwerk in het westelijke buitengebied van Gelderland Midden. Dit netwerk wordt aangelegd door Glasvezel buitenaf. Bij het moment, dat aan de Hollanderbroeksestraat in Elst plaatsvond, waren ook de gemeente, lokale bewoners en aannemer BAM aanwezig. Wethouder Hol, van de gemeente Overbetuwe, voerde de eerste graafhandeling uit, samen met lokale verkoper Henk Langen en Karl Heinz van der Made, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf.

Toekomstbestendig buitengebied
Voor wethouder Wijnte Hol is het belang van glasvezel duidelijk. “Voor onze inwoners én voor onze ondernemers in het buitengebied is toegang tot snel internet ontzettend belangrijk voor nu én voor in de toekomst. Wij zijn trots op onze prachtige buitengebied en met de komst van Glasvezel blijft het aantrekkelijk om hier te wonen én te werken,” aldus wethouder Hol.
Karl Heinz van der Made, directeur Bouw en Beheer bij Glasvezel buitenaf, is blij met de start in dit gebied. “De mensen in dit buitengebied wachten al een tijd op glasvezel. Dit komt hier nu te liggen, door de samenwerking met de gemeente en de geweldige inzet van onze ambassadeurs.”

Aannemer BAM
De graafwerkzaamheden in Gelderland Midden worden uitgevoerd door aannemer BAM. Zij graven daarvoor een kleine 200 kilometer door het gebied. Veel van deze werkzaamheden zijn langs de weg, dus rij voorzichtig als u de verkeersborden ziet. Bijna 1800 adressen kunnen aangesloten worden op dit netwerk. Een groot deel daarvan heeft al een abonnement, de rest kan zich nog steeds aanmelden.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op onze site. Zodra de planning bekend is, verschijnt die ook op de site. Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied door Glasvezel buitenaf contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.