U kunt zich nog steeds aanmelden!

Wat gebeurt er met mijn e-mailadres wanneer ik overstap naar glasvezel?

Dit is een veel gestelde vraag tijdens het keuzeproces voor een nieuwe dienstaanbieder. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een e-mailadres en voor veel mensen is dit onmisbaar. In de meeste gevallen betekent een overstap naar een nieuwe dienstaanbieder dat u uw e-mailadres gewoon kunt behouden. Maar dit is niet altijd het geval. Hieronder nemen we de verschillende mogelijkheden met u door.

Uw e-mailadres blijft behouden
Vaak kunt u uw huidige e-mailadres gewoon blijven gebruiken. We zetten het even voor u op een rijtje. U kunt uw e-mailadres behouden wanneer u:

  • Een provider onafhankelijk e-mailadres heeft. Denk aan e-mailadressen die eindigen op @hotmail.com, @outlook.com, @live.nl, @gmail.com, @yahoo.com of @icloud.com (voorbeeld: voornaam@gmail.com).
  • Een e-mailadres gebruikt die gekoppeld is aan uw eigen domeinnaam. U heeft bijvoorbeeld een eigen website (voorbeeld: website www.bedrijfsnaam.nl / emailadres info@bedrijfsnaam.nl).
  • Een e-mailadres heeft dat eindigt op @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl of @freeler.nl. U kunt dan kiezen voor een “e-mail only” abonnement en uw huidige e-mailadres behouden. Vraag uw huidige provider naar de mogelijkheden.

De voordelen van een nieuw e-mailadres 
Heeft u geen provider onafhankelijk e-mailadres en kiest u niet voor een e-mail only abonnement? Dan gaat uw huidige e-mailadres verloren bij de overstap naar een nieuwe dienstaanbieder. U kunt deze overstap zien als een mooi moment om te kiezen voor een provider onafhankelijk e-mailadres of een e-mailadres gekoppeld aan uw eigen domeinnaam. Een nieuw e-mailadres heeft bijvoorbeeld ook als voordeel dat uw e-mailadres niet meer bekend is bij bedrijven die u “spam” sturen. Wij nemen deze twee opties even kort met u door.

Een e-mailadres gekoppeld aan uw eigen domein
Wanneer u beschikt over een eigen website, biedt uw hostingpakket u de optie om een e-mailadres op uw eigen domein aan te maken. Uw e-mailadres komt er dan als volgt uit te zien: website www.bedrijfsnaam.nl / e-mailadres voornaam@bedrijfsnaam.nl. Een e-mailadres gekoppeld aan uw domeinnaam zorgt voor een professionele uitstraling in uw contacten met bijvoorbeeld leveranciers of klanten.

Een provider onafhankelijk e-mailadres 
Heeft u geen eigen domein, maar wilt u toch graag een e-mailadres die niet gekoppeld is aan een dienstaanbieder? Dan kunt u overstappen naar een provider onafhankelijk e-mailadres. Een e-mailaders die niet gekoppeld is aan een provider heeft als voordeel dat u uw e-mailadres niet meer zult verliezen bij toekomstige wisselingen. Een provider onafhankelijk e-mailadres kunt u gratis aanmaken bij onder andere de volgende aanbieders: www.outlook.comwww.gmail.com of www.yahoo.com.

Er zijn dus verschillende situaties waarin u uw e-mailadres gewoon kunt blijven behouden en mogelijkheden voor het overstappen naar een provider onafhankelijk e-mailaders. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij de dienstaanbieders en lokale verkopers. Het zou jammer zijn als het verliezen van uw e-mailadres een belemmering is voor de overstap naar een glasvezelaansluiting. Bekijk hier nog een keer de voordelen van glasvezel.