U kunt zich nog steeds aanmelden!

Keuzehulp

Overweegt u om over te stappen op glasvezel? Graag helpen wij u bij het maken van de definitieve keuze.

Stappenplan

1. Breng in kaart welke diensten u nu gebruikt 
Hoe ziet uw huidige situatie eruit als het om internet, televisie en telefonie gaat? En welke kosten horen daarbij? Om een goed vergelijk te maken, dient u daarbij rekening te houden met:

  • De televisie-, internet- en telefonieabonnementen die u heeft
  • De variabele kosten voor bijvoorbeeld belminuten
  • Aanvullende pakketten en opties zoals bijvoorbeeld extra zenders, zenderpakketten en belbundel

2. Stel vast waar u nu tegenaan loopt

Stel vast waar u nu tegen aan loopt bij het kijken naar televisie, het gebruik van internet of het telefoneren via de vaste lijn. Is dat de beperkte internetsnelheid? Heeft u problemen met de ontvangst van tv-zenders? Wilt u gebruik maken van nieuwe televisiediensten, zoals video on demand?

Houd voor internet ook rekening met toekomstig gebruik. Steeds meer diensten vragen om een hoge bandbreedte, die via ADSL niet (meer) haalbaar is. Bepaal hoeveel apparaten in uw woning gebruik maken van een internetverbinding. Denk hierbij aan de smartphones, laptops en tablets, maar ook huishoudelijke apparaten. Als deze apparaten allemaal tegelijkertijd verbonden zijn met het internet, verbruiken ze ieder een deel van de verbinding waardoor deze soms traag en onstabiel is. Hoe meer apparaten u op het internet hebt aangesloten, hoe meer bandbreedte (Mbit/s) u nodig heeft.

3. Bepaal uw wensen

Bepaal de minimale eisen waaraan de diensten en uw toekomstige aanbieder moeten voldoen. Denk daarbij eerst aan de mogelijkheden van de diensten, zoals standaard zenderpakket, aantal televisieaansluitingen en internetsnelheden. Daarna bepaalt u welke optionele diensten u wilt, zoals een belbundel en het opneempakket. 
Let bij het vergelijken ook op de dienstverlening van de aanbieders en de eventuele aansluit- of installatiekosten.

4. Vergelijk de dienstaanbieders

Vergelijk uw wensen met het aanbod van de aanbieders. Een overzicht van de aanbieders vindt u in het menu. U kunt ook online de verschillende pakketten met elkaar vergelijken, kijkt u dan op www.helloworldglasvezel.nl. Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies, neem dan contact op met de lokale verkopers in uw omgeving.

Bepaal uw keuze en sluit een contract!

Let op! Maak bij het vergelijken van de kosten onderscheid tussen de vaste abonnementskosten en de variabele kosten zoals de belminuten.