U kunt zich nog steeds aanmelden!

De Vastrechtvergoeding

U overweegt over te stappen op supersnel en stabiel internet, telefonie en televisie via het glasvezelnetwerk van Cogas? Hier vindt u alle belangrijke informatie over uw aansluiting op dit netwerk nog ’s op een rij. 

Met wie doe ik zaken?

Om gebruik te kunnen maken van diensten via glasvezel dient u 2 contracten af te sluiten:

  • Eén met de netwerkeigenaar om een aansluiting op het glasvezelnetwerk te krijgen en er gebruik van te kunnen maken én
  • Eén voor een abonnement bij één van de beschikbare dienstaanbieders voor diensten zoals supersnel internet, stabiele TV en/of voordelig bellen.

De netwerkeigenaar in uw gebied is Cogas Kabel Infra Buitengebied BV en opereert onder de naam Glasvezel Buitenaf. Cogas Kabel Infra Buitengebied BV is statutair gevestigd aan de Rohofstraat 83, 7605 AT te Almelo. De contactgegevens vindt u hier.

Voor meer informatie over mogelijke abonnementen verwijzen we naar de deelnemende dienstaanbieders. Deze vindt u hier.

De Vastrechtvergoeding

Naast het abonnement bij de dienstaanbieder betaalt u voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting kosten aan de netwerkeigenaar, Cogas Kabel Infra Buitengebied BV. Dit is de zogenaamde Vastrechtvergoeding.

Vastrechtvergoeding

€ 10,31 per maand (geïndexeerd per 01/02/2019)

Gekoppeld aan uw abonnement bij de dienstaanbieder op uw huidige adres

Als u uw abonnement bij uw dienstaanbieder opzegt, vervalt ook de maandelijkse vastrechtvergoeding. Als u zich opnieuw aanmeldt bij een dienstaanbieder, dient u ook weer de maandelijkse vastrechtvergoeding te betalen.

U ontvangt vanaf het moment dat u gebruik kunt maken van diensten maandelijks een digitale factuur. De betaling geschiedt via maandelijkse automatische incasso.

Genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW

Eenmalige aansluitkosten

Als u zich aanmeldt, dan brengen wij eenmalige aansluitkosten ter hoogte van € 247,19 (geïndexeerd per 01/02/2019) inclusief BTW in rekening. Deze eenmalige kosten betaalt u naast de maandelijkse vastrechtvergoeding.

Maatwerk

Behoort u tot de bewoners die eerder geen standaardaanbod hebben ontvangen, maar een aanbod voor een maatwerkoplossing? Dan heeft Cogas u persoonlijk benaderd om dit aanbod met u te bespreken. Als u niet bent ingegaan op dit aanbod en alsnog een glasvezelaansluiting wil, zullen wij de werkelijke aanlegkosten in rekening brengen. Deze kosten zijn hoger dan het eerder ontvangen aanbod. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Afsluiten & ontbinden van het contract

Het contract met de netwerkeigenaar sluit u af via de dienstaanbieder van uw keuze. Bij de bestelling van uw abonnement wordt u gevraagd akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied en maandelijkse betaling van de Vastrechtvergoeding. U dient eveneens akkoord te gaan met een SEPA-machtiging voor de maandelijkse automatische incasso.

Tot 14 dagen na het afsluiten van het abonnement en het contract voor de Vastrechtvergoeding bij de dienstaanbieder kunt u deze zonder kosten laten ontbinden. U dient dit kenbaar te maken bij de dienstaanbieder.

De duur van het contract voor de vastrechtvergoeding is gekoppeld aan de looptijd van het abonnement bij uw dienstaanbieder. Als u dit abonnement opzegt, wordt het contract automatisch door ons beëindigd

Wat gebeurt er na uw aanmelding?

U ontvangt persoonlijk bericht over het vervolg.

Algemene voorwaarden

Op het gebruik van het glasvezelnetwerk van Cogas Kabel Infra Buitengebied BV zijn de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied van toepassing. U vindt deze Algemene Voorwaarden via de link hiernaast.