U kunt zich nog steeds aanmelden!

"We kunnen wanneer we maar willen internetten"

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Hardenberg schiet op. Al veel bewoners ervaren de voordelen van een goede breedbandverbinding, waaronder ook Rik Westra uit De Krim. Onlangs plaatste hij een enthousiast bericht op onze Facebookpagina over de enorme vooruitgang, de hoge kwaliteit van de tv-zenders en niet onbelangrijk de internetsnelheid. Reden genoeg voor een kort interview!

Rik Westra: “We beschikken nu 24/7 over een snelle en stabiele internetverbinding, echt een verademing. We kunnen dus internetten wanneer we willen. Dat was eerder echt niet denkbaar. Vooral zondagen en doordeweekse avonden was een probleem. Dan zijn onze buren vaak ook thuis en iedereen probeerde online verbinding te krijgen. De internetsnelheid was daardoor ontzettend traag. Nu zijn we van 10 Mbps upload naar 85 Mbps gegaan, terwijl ik een 75 Mbps abonnement heb. Geweldig toch! Het beeld op televisie is ook veel scherper en beter dan via de satelliet.”

Als ambassadeur van Glasvezel buitenaf heeft Rik zich volop ingezet om de 50% deelname te halen. “Ik ben tijdens de vraagbundelingscampagne flink de boer op gegaan en dat was ook nodig. Iedereen dacht dat we glasvezel niet nodig zouden hebben. Ik begrijp dit nog steeds niet. We ondervonden zoveel internetproblemen. Met glasvezel zouden we juist klaar zijn voor de toekomst. Denk ook aan zorg op afstand en onderwijs dat steeds meer online georganiseerd wordt. Bovendien is het gewoon een waardevermeerdering voor je huis. Gelukkig hebben we de 50% gehaald en ben ik hier in De Krim klaar voor de toekomst!”