U kunt zich nog steeds aanmelden!

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Kop van Overijssel

Vorige week is de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ gestart in deelgebied Kop van Overijssel. Bewoners kunnen tot 18 december 2017 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden zeven informatieavonden georganiseerd.

Aanbieders 
De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders; Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van € 15,00 of een eenmalige afkoop van € 1.900,-.

Informatieavonden
Afgelopen week ontvingen alle inwoners een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. Rendo kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstenaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht.”

Datum

Plaats

Locatie

11 oktober 

Vollenhove

De Burght

13 oktober

Giethoorn

Kulturhus de Eendracht

16 oktober

Oldemarkt

MFC Dalzicht

17 oktober

Kampen

Ons Erf

18 oktober

Staphorst

Scholengemeenschap Pieter Zandt 

19 oktober

Steenwijk

Fletcher hotel Steenwijk

20 oktober

Genemuiden

De Kaaihof


Glasvezel voor iedereen
Alle bewoners die bij het gebied horen, kunnen gebruik maken van hetzelfde aanbod. De adressen waar voor 18 december een abonnement is afgesloten zullen bij een succesvolle glasvezelcampagne worden aangesloten op glasvezel. Inwoners die besluiten later gebruik te maken van het aanbod betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- extra.

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes. Kop van Overijssel is het laatste deelgebied in Overijssel en in alle voorgaande gebieden is het benodigde percentage van 50% gehaald en wordt dus glasvezel aangelegd.