U kunt zich nog steeds aanmelden!

Glasvezel voor Noordoost Drenthe én Annen

Goed nieuws voor de inwoners van Noordoost Drenthe en Annen. Er komt glasvezel! Vandaag werd bekend dat voldoende inwoners een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

Gemiddeld koos 49,6% van de inwoners van Noordoost Drenthe en Annen voor glasvezel. Inwoners van Noordoost Drenthe hebben zich massaal aangemeld voor glasvezel. Hoewel iets minder dan het gehoopte aantal, hebben ook veel inwoners van Annen gekozen voor glasvezel. Voor Glasvezel buitenaf zijn alle aanmeldingen gezamenlijk voldoende perspectief om zekerheid over de komst van glasvezel te geven.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: In Noordoost Drenthe is er een geweldig resultaat behaald. Dit benadrukt de vraag naar een goede breedbandverbinding in het gebied. In Annen was het spannend, maar samen met Noordoost Drenthe is het totaal aantal aanmeldingen voor ons voldoende om overal glasvezel aan te leggen. Dit was niet gelukt zonder de enorme inzet van alle ambassadeurs, lokale verkopers en de inzet van de gemeenten en provincie.”

Eddy Veenstra, directeur van RE-NET (samenwerkingspartner van Glasvezel buitenaf) onderschrijft deze woorden: ”snel internet is zo langzamerhand een nutsvoorziening net als bijvoorbeeld elektriciteit en ontzettend belangrijk voor inwoners en bedrijven.’’

Resultaat door en voor de burgers
De drijvende kracht achter het initiatief is Drents Glasvezel Collectief (DGC). Met meer dan 200 vrijwilligers maken zij zich al jaren hard voor glasvezel in hun Drentse dorpen. En nu is daar eindelijk het gewenste resultaat; glasvezel voor de burgers! De saamhorigheid in het gebied was enorm groot en dit wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het gebied zo ontzettend belangrijk.

Meindert Krijnsen, voorzitter van DGC: “Het leek een simpel plan, maar het is een lange weg geweest om dit te realiseren. Zonder al het werk dat de vrijwilligers hebben verzet was dit niet gelukt. Er is knetterhard gewerkt door iedereen. En met succes, want door alle inspanningen krijgt het hele gebied nu glasvezel. Eén voor allen en allen voor één!”