U kunt zich nog steeds aanmelden!

Aanleg glasvezel buitengebied Roosendaal gestart

Glasvezel buitenaf is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Roosendaal. Vandaag ging officieel de eerste schop in de grond. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, gaf samen met wethouder Cees Lok en initiatiefneemster Silvia Heijnen het startsein. In april is de benodigde deelname van 50% in dit gebied gehaald.

Gemeente kijkt uit naar komst glasvezel

Wethouder Lok: “Dit is een belangrijk moment, waar veel inwoners en bedrijven in het buitengebied van Roosendaal naar uitkijken. Snel internet is voor het buitengebied een belangrijk voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven. Dankzij betrokken ambassadeurs uit het gebied hebben we een aanmeldingspercentage van 60% gehaald! Het is mooi om te zien dat iedereen er samen voor is gegaan.”

Eind eerste kwartaal 2020 gereed

Piet Grootenboer: “Er is in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. Dat blijkt wel uit het aanmeldingspercentage. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet. De eerste schop in de grond is een mooi moment om samen te vieren. In het eerste kwartaal van volgend jaar hopen we helemaal klaar te zijn, zodat alle inwoners kunnen genieten van de voordelen van glasvezel."

Aannemer ES Fiber (een samenwerking tussen Spitters B.V. en Esas) gaat het glasvezelnetwerk aanleggen in het buitengebied van Roosendaal. Zij gaan 600 huisaansluitingen realiseren. Hiervoor moeten zij ongeveer 130 km graven en boren in de openbare ruimte.

Naar verwachting is het hele buitengebied van Roosendaal aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 voorzien van glasvezel.

Meer informatie

Informatie over de aanleg en de planning vindt u hier.

Bewoners kunnen voor vragen over de aanleg van glasvezel in hun gebied contact opnemen met de klantenservice, via 088-7585800.