U kunt zich nog steeds aanmelden!

Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Valkenswaard

De benodigde 50% deelname is ruimschoots gehaald!

Het buitengebied van Valkenswaard krijgt glasvezel! Maandagavond werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en de vervangend wethouder Mieke Theus. Maar liefst 75,1% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Valkenswaard.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, benadrukt de geweldige inzet: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied
Ook de gemeente is blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. "En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en lokale verkopers. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was".

Maatschappelijk belang
Salvina Orlando, ambassadeurs-coördinatrice: “Wat ook zeker meegeholpen heeft is de maatschappelijke betrokkenheid van de lokale verkopers Coens en Topsound. Voor elke aansluiting doneren zij € 25,- ten behoeve van een maatschappelijk relevant doel in het buitengebied. Super! Dit initiatief heeft een bedrag verzameld van € 4.275,-. Glasvezel buitenaf verdubbeld het bedrag waardoor er € 8.550,- ten goede komt aan de buurtverenigingen in het buitengebied”.

De aanleg
Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen nu alsnog kiezen voor glasvezel. Naar verwachting start Glasvezel buitenaf in het derde kwartaal van 2019 met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied. Als alles volgens planning verloopt zullen de eerste bewoners medio kwartaal 1 van 2020 gebruik kunnen maken van de diensten.


Foto: groepsfoto met de aanwezige ambassadeurs, Directeur Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer, Projectmanager Roël Hoppezak, Ambassadeurscoördinator Salvina Orlando en vervangend Wethouder Mieke Theus van de gemeente Valkenswaard.