U kunt zich nog steeds aanmelden!

Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Vallei en Veluwe Midden

Vandaag start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Vallei en Veluwe Midden. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 3 april 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

In totaal gaat het om ongeveer 4.500 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 3 april 2018 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van € 1.600,- bij eenmalige afkoop of € 12,50 per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- extra.

Informatiebijeenkomsten
Eind deze week valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. 

Datum

Plaats

Locatie

Adres

29 januari

Nijkerk

De Schakel

Oranjelaan 10

30 januari

Zwartebroek

Dorpshuis en Zalencentrum De Belleman

Eendrachtstraat 97

31 januari

Putten

Zalen- en congrescentrum De Aker

Fontanusplein 2

1 februari

 Uddel

Dorpshuis Het Blanke Schot

Garderenseweg 33


Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in Overijssel en delen van Gelderland al succesvol afgerond.