Bewoners aan het woord

De campagne van Glasvezel buitenaf draait op volle toeren in het buitengebied van Westland & Midden-Delfland. De grote vraag: is de belangstelling groot genoeg in Westland & Midden-Delfland om de 50% te halen? Wij gingen op onderzoek uit. Tijdens een van de informatieavonden vertelde Arnold Jansen dat hij erg enthousiast is over de plannen van Glasvezel buitenaf en hij nodigde ons uit om een kijkje te nemen bij zijn biodynamische druivenkwekerij Nieuw Tuinzight in Den Hoorn. We werden hartelijk  ontvangen door Arnold en zijn vrouw Hilde met een kopje citroenverbena-thee, uit eigen tuin natuurlijk. Hilde was net bezig met het ontpitten van de abrikozen om er daarna jam van te maken. Want behalve de lekkerste druiven kweken ze o.a. ook abrikozen, perziken en meloenen. En dat doen ze met veel liefde en plezier, dat zie je!

Hilde en Arnold vertellen dat het plezier nog groter wordt als ze straks internet via glasvezel krijgen. Hilde doet de administratie van het bedrijf, ze verzorgt alle verkopen en ze is druk op social media. Facebook, Twitter, Instagram, het hoort er allemaal bij. En soms valt dat niet mee; de internetverbinding houdt er mee op of een telefoongesprek wordt zomaar afgebroken. En het kan zomaar uren duren voordat er een paar foto’s zijn ge-upload. Daar word je toch gek van? En het is zo zonde van je tijd. Tijd die je ook kunt besteden aan leuke dingen. Een avondje Netflix bijvoorbeeld. Maar helaas. Zelfs tv-kijken kan een uitdaging zijn, het beeld valt weg. Het is zo frustrerend!

Je eigen glasvezellijn

Nu staat er een kastje in de tuin van de buren, heel aardig van ze, maar niet ideaal natuurlijk. Dus dat je straks je eigen lijn hebt, die je met niemand deelt, kan dat echt? Ze geloven het bijna niet. Maar inderdaad, met glasvezel beschik je over je eigen glasvezellijn. Je bent niet afhankelijk van de buren, je deelt je lijn niet met anderen. Dat is echt een enorme vooruitgang. En dan nog de snelheid. Up- en downloaden gaan even snel. Een foto of filmpje uploaden op Instagram? Zo gepiept. Skypen met je zus in Canada? Ook dat gaat zonder haperingen. En daarna eindelijk die leuke film kijken. Dat gaat met glasvezel zonder problemen!

De toekomst

Met glasvezel ben je ook voorbereid op de toekomst. De capaciteit van glasvezel is enorm. Arnold en Hilde hopen zo lang mogelijk hier te blijven wonen. En ook daarvoor is een goede internetverbinding nodig. Hilde vertelt dat ze laatst even een afspraak moest maken met de tandarts, ook dat gebeurt tegenwoordig allemaal online. En als de kleinkinderen groot zijn en op zichzelf gaan wonen, dan is het ook fijn om via internet van elkaar op de hoogte te blijven. Ook je huis stijgt in waarde als er goed internet ligt. Stel dat je een huis hebt waar geen of slecht internet is, dan wordt het lastig om te verkopen.

Glasvezel? JA!

Het zal duidelijk zijn, Arnold en Hilde kunnen niet wachten! Arnold vertelt dat de meeste buren ook heel geïnteresseerd zijn.
En dat is goed nieuws, want om glasvezel te kunnen aanleggen heeft Glasvezel buitenaf de aanmeldingen nodig van 50% van de inwoners van de buitengebieden van Westland & Midden-Delfland. Alle inwoners van de buitengebieden van Westland & Midden-Delfland die in aanmerking komen voor een glasvezelverbinding hebben hierover een brief ontvangen. Naast de campagne van Glasvezel buitenaf zijn er nog een aantal enthousiaste ambassadeurs actief die ook meehelpen om de 50% te halen.