U kunt zich nog steeds aanmelden!

Wij gaan door met aanleg

Vandaag is bekend geworden dat Glasvezel buitenaf niet de enige partij is die glasvezel gaat aanleggen in gemeente Weststellingwerf. Na een maandenlange concurrentiestrijd liet Kabelnoord vanochtend weten óók een glasvezelnetwerk aan te leggen. Bij Glasvezel buitenaf is de verbazing groot dat ondanks dat Kabelnoord de vereiste deelnamedrempel van 60% niet heeft gehaald,  toch aankondigt met de aanleg te starten. Het verandert echter niets aan de belofte van Glasvezel buitenaf om aan te leggen.

Ondanks dat de financieel noodzakelijke drempel van 60% bij Kabelnoord niet is gehaald, wordt toch met gemeenschapsgeld een netwerk aangelegd. Dit lijkt misschien goed nieuws voor de bewoners, maar de financiële gevolgen voor Kabelnoord en haar klanten kunnen enorm zijn.

Onze directeur Piet Grootenboer licht toe waarom Glasvezel buitenaf doorgaat met de aanleg: Wij hebben de inwoners van Weststellingwerf beloofd dat wij gaan aanleggen, dus dat gaan we doen. Er zijn al veel abonnementen afgesloten. Zodra alle afspraken met de gemeente in een convenant zijn vastgelegd en ondertekend, kunnen we gaan graven.”

Glasvezel buitenaf komt belofte aanleg na
Glasvezel buitenaf kondigde in januari al aan gegarandeerd glasvezel aan te gaan leggen in het gebied. En die belofte komen wij na. Het bericht van Kabelnoord verandert daar niets aan. We sluiten alle adressen aan, ongeacht de ligging van de woning. Aannemer BAM werkt binnen de opdracht aan de voorbereidingen van de aanleg. Naar verwachting beginnen ze na de zomer met graven.

Advies nodig?
Inwoners die zich vóór 4 maart nog bij ons aanmelden, krijgen gegarandeerd een aansluiting en betalen geen aansluitkosten. Aanmelden kan online of via een lokale verkoper. Wilt u graag hulp of advies bij inschrijven? Onze lokale verkopers helpen u daar graag bij. Wilt u liever een afspraak bij u thuis? Laat dan uw gegevens achter voor een afspraak.

Overstappen
Inwoners die al een abonnement hebben afgesloten bij Kabelnoord en toch liever voor Glasvezel buitenaf kiezen, kunnen overstappen. Na aanmelding bij Kabelnoord hebben zij twee weken de tijd om bij de dienstaanbieder het abonnement op te zeggen.