U kunt zich nog steeds aanmelden!

Stand van zaken aanleg glasvezel

Eind 2018 kondigden wij na een succesvolle glasvezelcampagne aan dat wij glasvezel gaan aanleggen in het buitengebied van Zaanstreek-Waterland. Tijdens de campagne was de verwachting dat we in het tweede kwartaal van 2019 zouden starten met de aanleg. Zoals u wellicht heeft gemerkt, is de aanleg nog niet begonnen. We vinden dit erg vervelend en doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk te voorzien van snel internet. In deze brief informeren we u over de stand van zaken.

Veel water maakt de aanleg complex

Zaanstreek-Waterland Buiten is een waterrijk gebied en hierdoor is de aanleg van glasvezel complex. Wij hebben ondertussen ervaring opgedaan in vergelijkbare gebieden en weten inmiddels dat de voorbereidingen meer tijd in beslag nemen. Daarnaast zijn we ook nog afhankelijk van de Provincie, gemeenten en het Waterschap voor het verkrijgen van vergunningen. We verwachten daarom eind 2019 daadwerkelijk te kunnen starten met de graafwerkzaamheden.

Voorbereidingen in volle gang

Natuurlijk zitten wij niet stil en zijn we achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen. Zo is de aannemer gestart met het technisch ontwerp, de route van het netwerk en zoekt hij naar geschikte locaties voor de wijkcentrales (verdeelpunten). Als dit allemaal rond is worden alle benodigde materialen besteld en kunnen we een definitieve planning afgeven. Zodra deze bekend is, informeren wij u hierover.

Wij begrijpen dat u liever gisteren dan vandaag wilt beschikken over snel internet. We doen er dan ook alles aan om dit zo snel mogelijk te realiseren maar weten ook dat we hierin zorgvuldig te werk moeten gaan. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat wij nu de juiste stappen zetten. Vanzelfsprekend betaalt u pas vanaf het moment dat de aansluiting is gerealiseerd. Dit geldt voor zowel uw abonnement als voor de vastrechtvergoeding.