U kunt zich nog steeds aanmelden!

De installatie

Graag geven wij u meer inzicht in wat u te wachten staat binnenshuis/in uw pand, nadat glasvezel in het buitengebied of op het bedrijventerrein is aangelegd.

Waar komt de glasvezelaansluiting?

In de meeste gevallen monteren wij de glasvezelaansluiting in de meterkast. Het glasvezelmodem, dat u van uw dienstaanbieder ontvangt, sluiten wij hierop aan. Het glasvezelmodem is een smalle aansluitkast die stroom uit een stopcontact nodig heeft. Indien er geen meterkast aanwezig is of als u het modem op een andere locatie geplaatst wilt hebben, overlegt u samen met de aannemer een andere locatie. Let op! Er moet wel een stopcontact aanwezig zijn of kunnen worden aangelegd.

Huidige bekabeling

U kunt een groot deel van de bestaande bekabeling blijven gebruiken. Dat geldt in ieder geval voor uw telefoon- en computerkabels. U sluit uw telefoon met een reguliere 2- of 4-aderige telefoonkabel met RJ11-connector aan. Uw computer of router sluit u aan met uw bestaande netwerkkabel (UTP-kabel) met RJ45-connector. Houd rekening met de locatie van het glasvezelmodem. Wellicht moet de bestaande bekabeling verplaatst worden. Daarnaast kan de huidige netwerkkabel naar uw computer of router verouderd zijn. 

Netwerkkabels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten, waarbij de oudere kabels de hoge snelheden van internet via glasvezel niet aankunnen. Uw dienstaanbieder kan u hierover meer vertellen.

Televisie kijken

Voor uw televisie maakt u nu waarschijnlijk gebruik van een schotel. De ontvanger en de schotel zijn verbonden met een coax-kabel. Het signaal verloopt via een andere route. Als u televisie via glasvezel wilt kijken, sluit u de ontvanger met een netwerkkabel (UTP-kabel) aan.

Praktische vragen

Voor inhoudelijke vragen zoals; ''Hoeveel televisies kan ik aansluiten?'', ''Kan ik mijn alarmsysteem aansluiten op glasvezel?'' en ''Kan ik mijn e-mail adres behouden?'', kunt u terecht bij de dienstaanbieders.

Ook kan de lokale dealer of elektronicazaak u advies geven over uw situatie.

36067-Installatie 07102015