U kunt zich nog steeds aanmelden!

Hoe gaat de aanleg in zijn werk

Is 50% deelname gehaald?
Wij leggen glasvezel aan. Hoe gaat dit in zijn werk?Aanleg in uw straat
Het netwerk leggen wij aan van pand tot pand. Daarvoor is het nodig om smalle sleuven te graven en/of boringen te verrichten. Hierbij wordt getracht om eventuele overlast tot een minimum te beperken.Verbinding naar uw pand
Om uw pand te koppelen aan het glasvezelnetwerk wordt een glasvezel aangelegd vanuit de doorgaande weg naar uw bedrijfspand en/of woning. De aannemer gaat met u in gesprek over de exacte wijze waarop glasvezel naar uw pand wordt gebracht. Is er een eenvoudige manier om te graven, dan zal dit als eerste worden overwogen. Blijkt de situatie meer complex dan kan men overgaan tot boringen. Vanzelfsprekend zal de aannemer, zodra de werkzaamheden gereed zijn, uw perceel netjes achterlaten.Aansluiting in uw pand
De glasvezelkabel ligt nu onder de grond tot aan de voorgevel van uw pand. Er wordt een afspraak met u gemaakt om de glasvezelkabel in uw pand te realiseren. In de meeste gevallen is dit in de buurt van de huidige telefoonaansluiting. Het glasvezelmodem, dat u van uw dienstaanbieder ontvangt, wordt hierop aangesloten. Het glasvezelmodem moet worden aangesloten op een stopcontact.

Tweede glasvezelaansluiting
In onderling overleg wordt bepaald, hoe de kabels worden aangelegd als er sprake is van een combinatie van een hoofdobject en een tweede pand.

.

Gebruik maken van uw glasvezelaansluiting
Uw glasvezelaansluiting is technisch klaar voor gebruik. Er komt echter pas een signaal binnen zodra u diensten afneemt bij een dienstaanbieder. De dienstaanbieder zal met u communiceren wanneer u gebruik kan maken van uw diensten.