Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Glasvezelaanleg start in kleine kernen van gemeente Aalten

21 november 2019


Op 18 november is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine kernen van de gemeente Aalten definitief van start gegaan.

De graafwerkzaamheden van het glasvezelnetwerk, in de kleine kernen van de gemeente Aalten en in de buurtschappen Barlo, Dale, De Haart, De Heurne, Lintelo en IJzerlo, worden uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom.  Daarbij komt glasvezelkabel langs ruim 1017 adressen te liggen. Een groot deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden. 

Graafwerk

De aannemer is begonnen met de schouw in de kernen van de gemeente Aalten. Dat betekent dat zij, op afspraak, langsgaan bij bewoners om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Wanneer de graafploeg aan de slag gaat in een straat, ontvangen alle bewoners van tevoren een zogenoemde ‘graafbrief’ van de aannemer Naar verwachting plaatst BAM de eerste huisaansluiting in maart 2020.

Splitsing aanleg Aalten en Oost-Gelre

De glasvezelcampagne is gezamenlijk gevoerd in de gemeenten Aalten en Oost Gelre. Na een zeer succesvol resultaat, waarbij in sommige kernen maar liefst 58% van de bewoners zich aanmeldden voor glasvezel, worden de gebieden in de aanlegfase gesplitst. De uitvoering van de aanleg is verdeeld over twee aannemers: BAM Infra Telecom voor de kleine kernen van de gemeente Aalten en Van Gelder voor de kleine kernen van Oost Gelre.

Snel internet voor hele regio Achterhoek

Ook omliggende gebieden worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. In de kleine kernen van gemeente Oude IJsselstreek start BAM ook medio november met de werkzaamheden. Aannemer Van Gelder start in december met de kleine kernen in Oost Gelre. Het buitengebied van gemeente Aalten en Oost Gelre is afgelopen juni al aangesloten. Ook in Winterswijk en Berkelland kunnen inwoners van het platteland gebruik maken van snel internet. Hiermee hebben de buitengebieden in de regio Achterhoek, glasvezel tot in elke boerderij.   

Glasvezel van groot belang

Wethouder Ted Kok van de gemeente Aalten is blij dat de aanleg in de kleine kernen nu ook  gaat beginnen. “Glasvezel is van groot belang voor ons woon- en leefkwaliteit. Goed om te zien dat inwoners en ondernemers de voordelen van snel internet zien en zich massaal hebben aangemeld, eerder al bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied en nu ook in de kleine kernen.”

Meer informatie 

Via de postcodecheck kunnen bewoners de status voor hun adres bekijken. Ook kunnen ze zich daar aanmelden.