Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Mijlpaal: eerste huisaansluitingen in de kernen van Aalten

22 april 2020


In april zijn de eerste woningen in de kleine kernen van Aalten aangesloten op het glasvezelnetwerk! Goed nieuws voor aangemelde bewoners. Zij kunnen binnenkort gebruik gaan maken van hun supersnelle verbinding.

Huisaansluiting

Komende twee weken worden vooral in de kleine kernen Lintelo, Barlo en bij het industrieterrein 'glasvezelkastjes' in huis of kantoor geplaatst. De aannemer maakt hiervoor een afspraak met de bewoners. Na de aansluiting zijn de telecomaanbieders aan zet om te zorgen voor het internetsignaal. 

Planning

In mei volgen ook de huisaansluitingen in de kleine kernen Dale, IJzerlo, De Haart en Bredevoort. In juni krijgen aangemelde inwoners in De Heurne een glasvezelaansluiting. Naar verwachting zijn alle aangemelde bewoners in de kleine kernen van Aalten in de zomer 2020 aangesloten op glasvezel.

Een aantal klanten krijgt een huisaansluiting die nog niet meteen actief is. Er ontbreekt voor deze adressen nog een verbinding in het glasvezelnetwerk, die nodig is om de aansluiting van een signaal te voorzien. Zij hebben hierover een brief ontvangen. 

Glasvezel voor iedereen

De aanleg van het glasvezelnetwerk, in de kleine kernen van Aalten, wordt uitgevoerd door aannemer BAM Infra Telecom in opdracht van Glasvezel buitenaf. Daarbij komt glasvezelkabel langs ruim 1.000 adressen te liggen. Een groot deel daarvan heeft al een abonnement. De overige adressen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Extra maatregelen Coronavirus

Het coronavirus zorgt voor veel onrust in Nederland. Ook Glasvezel buitenaf en aannemer BAM Infra Telecom volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen maatregelen waar nodig. Alleen monteurs die fit en gezond zijn gaan aan het werk. Het contact tussen klant en monteurs verloopt minder persoonlijk, omdat ze geen handen schudden en de klant verzoeken om afstand te houden. Het kan zijn dat de aanleg - door de extra maatregelen - meer tijd in beslag neemt dan gebruikelijk. Welke gevolgen het precies heeft voor de aanleg, is afhankelijk van de ontwikkelingen de komende periode. Lees meer

Meer informatie 

Via de postcodecheck op www.glasvezelbuitenaf.nl kunnen bewoners de status voor hun adres bekijken. Ook kunnen ze zich daar aanmelden.

Op de hoogte blijven van de aanleg? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Het meetmoment: medewerker van BAM controleert het signaal van de eerste huisaansluiting.