Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

De verbinding van de verdeelkast naar uw huis

20 augustus 2020


In de kernen van Steenwijkerland worden in totaal 14 verdeelkasten geplaatst, verdeeld over het hele gebied. We noemen deze verdeelkasten PoP’s en dat staat voor Point of Presence. Maar hoe werkt dit precies en waarom is de verbinding tussen de PoP en uw woning zo belangrijk?

De aannemer plaats grote en  kleinere verdeelkasten. De grote verdeelkasten, de zogenoemde Area PoP, zijn op 5 locaties in het gebied geplaatst. Deze grote verdeelkasten worden aangesloten op het landelijke net en zijn goed voor maximaal 3200 aansluitingen. Vanuit de verdeelkasten wordt een signaal gestuurd naar de 9 kleinere verdeelkasten, die ieder capaciteit hebben voor maximaal 800 aansluitingen. In totaal beschikken de verdeelkasten over voldoende capaciteit om alle adressen in de kernen van Steenwijkerland aan te sluiten. Let op: alleen die een glasvezelabonnement inwoners bij een dienstaanbieder hebben afgesloten, worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. 

Het voeden van de kernen gebeurt via kleinere verdeelkasten. Vanuit die kasten komt de glasgevelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. Iedere inwoner (die een abonnement heeft afgesloten) krijgt een eigen dubbele glasvezelkabel in huis. De verbinding wordt dus niet gedeeld met omwonenden. Het resultaat: snel kunnen internetten, bellen en tv kijken via een glasvezelaansluiting.