Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Eerste glasvezelverdeelpunt in kernen Steenwijkerland geplaatst

31 maart 2020


Mooi nieuws! Vandaag is in Steenwijkerland kernen de eerste PoP (Point Of Presence) geplaatst. Het verdeelpunt is in Oldemarkt geplaatst. De verdeelpunten in Tuk en Steenwijkerwold worden komende weken ook geplaatst. Samen worden via deze drie verdeelpunten straks 3500 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. In totaal worden er in Steenwijkerland kernen 15 PoP's geplaatst.

Belangrijke stap

De PoP (Point of Precense) is een verdeelpunt en dient als schakelstation naar het landelijke netwerk. En dat niet alleen. Vanuit de PoP’s wordt de kernen van Steenwijkerland gevoed. Het plaatsen van de PoP is dan ook een belangrijke stap in de aanleg van supersnel internet in de kernen. Het voeden van de kernen gebeurt via wijkkasten. Vanuit die wijkkasten komt de glasgevelkabel via eindverdelers uiteindelijk bij de bewoners in de meterkast terecht. Met als resultaat dat ze lekker snel kunnen internetten, bellen en tv kijken via de glasvezelaansluiting. 

Aannemer Van Gelder Telecom is op dit moment druk bezig met de civiele werkzaamheden, de graaf-, boor en blaaswerkzaamheden die nodig zijn om het glasvezelnetwerk aan te leggen. Zodra dat klaar is, worden de huisaansluitingen geplaatst. Klanten worden daarover persoonlijk verder geïnformeerd.

Aanleg gaat door

Ondanks het Coronavirus (COVID-19), gaan de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk door. De werkzaamheden van Glasvezel buitenaf behoren tot de Nederlandse vitale infrastructuur, categorie B, sector ICT/Telecom, Internet en datadiensten, zoals door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is bepaald. Uiteraard volgen we in de uitvoering van de werkzaamheden de adviezen en maatregelen van het RIVM op.