Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Update aanleg Steenwijkerland kernen - april

30 april 2020


De aanleg in Steenwijkerland is in volle gang. Ondanks de coronacrisis worden er heel wat meters gegraven en schieten we lekker op. Via deze weg houden we je graag op de hoogte. Ook ontvangen alle klanten van deelgebied 1 komende week een brief met daarin de planning voor de aanleg op hun adres.

Alle verdeelpunten eerste deelgebied geplaatst

Naast het verdeelpunt in Oldemarkt staan ​​nu ook de verdeelpunten in Tuk en Steenwijkerwold (zie gele sterren op de afbeelding hieronder) en dit betekent dat alle verdeelpunten in deelgebied 1 in Steenwijkerland staan! Het hoofdverdeelpunt is in Tuk geplaatst en samen met de lokale verdeelpunten in Steenwijkerwold en Oldemarkt worden via deze drie verdeelpunten straks 3500 aangesloten op het glasvezelnetwerk. Lees hier meer.

Wat gaat er komende tijd gebeuren?

Deelgebied 1

In Scheerwolde zijn de civiele werkzaamheden klaar. Dat betekent dat het graven klaar is, maar ook het blazen en lassen. Omdat de graafwerkzaamheden voorspoedig verliepen kon de aannemer vervroegd starten met het maken van de huisaansluitingen. Uiterlijk juni hebben alle inwoners in Scheerwolde hun aansluiting in huis.

In Tuk en Bergstein wordt tot en met juli gegraven. De huisaansluitingen worden eind september uiterlijk opgeleverd.

In Steenwijkerwold en Willemsoord wordt tot en met augustus gegraven. In deze dorpen hebben de inwoners uiterlijk eind oktober hun aansluiting in huis.

In Oldemarkt en Paasloo start de aannemer half mei met graven en heeft t/m augustus gepland voor de graafwerkzaamheden. Eind oktober zijn ook de huisaansluitingen van deze inwoners gereed voor activatie.

Als de huisaansluitingen gereed zijn, stuurt de dienstaanbieder het activatiepakket op. Daarna kun je pas gebruikmaken van uw glasvezelverbinding! Wil jij precies weten wat de status van de aanleg is voor jouw adres? Doe de postcodecheck op deze website en bekijk de meest actuele planning.

Let op: het is momenteel bij de dienstaanbieders extra druk door uitval van personeel. Het kan dus zijn dat het activatiepakket later wordt bezorgd dan gebruikelijk is. Houdt rekening met een levertijd van vier weken.

Plaats POP-gebied Graafwerkzaamheden Huisaansluitingen maken
Gebruikmaken verbinding
Scheerwolde SRWD-01 maart 2020 april t/m mei 2020 juni 2020
Bergstein / Tuk TUK-01 april t/m juli 2020 mei t/m september 2020 oktober 2020
Steenwijkerwold/Willemsoord STWW-01 april t/m augustus 2020 juni t/m oktober 2020 november 2020
Oldemarkt/Paasloo ODM-01 mei t/m augustus 2020 juni t/m oktober 2020 november 2020


Deelgebied 2

De plaatsen  Blokzijl, Ossenzijl, Vollenhove en Baars vallen in deelgebied 2. We starten in dit deelgebied met graven in kwartaal 3. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Voordat de aannemer start, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden.

Deelgebied 3

De plaatsen Kuinre (Blankenham), Eesveen, Kallenkote, Sint Jansklooster, Giethoorn, Zuidveen / Onna en Wanneperveen vallen in deelgebied 3. We begonnen in dit deelgebied met graven in kwartaal 4. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Voordat de aannemer start, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden.

Voor alle werkzaamheden geldt uiteraard dat wij speciale corona-maatregelen in acht nemen. Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de aanleg? Meld je dan snel aan voor de nieuwsbrief