Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Update aanleg Steenwijkerland kernen - juni

18 juni 2020


De aanleg in Steenwijkerland is in volle gang. In deelgebied 1 loopt de aanleg volgens planning en in deelgebied 2 is de aannemer vorige week gestart met de woningschouw. Via deze weg houden we je graag op de hoogte. Alle klanten van deelgebied 2 ontvangen binnenkort een brief met daarin de planning voor de aanleg op hun adres.

Start woningschouw deelgebied 2

Op dit moment worden de eerste woningen geschouwd in deelgebied 2. Aannemer van Gelder Telecom wordt gestart in Vollenhove met de woningschouw. Zij gaan langs bij de klanten om te kijken waar de aansluiting precies kan worden gerealiseerd. Van Gelder verwacht tot eind augustus bezig te zijn met de woningschouw in Vollenhove. Voor de bouwvak start ook de woningschouw in de dorpen Baars en Ossenzijl. Na de bouwvak start de woningschouw in Kuinre en Blokzijl. Eind september zijn alle woningen geschouwd. Bent u niet thuis als er iemand langskomt? De schouwer laat een kaartje achter met het verzoek om contact op te nemen. U kunt dan zelf een afspraak maken.

Hoe staan ​​we er verder voor?

Deelgebied 1

In Scheerwolde zijn de graafwerkzaamheden afgerond. Inmiddels hebben bijna alle inwoners van Scheerwolde hun huisaansluiting in de woning. Zeer binnenkort kunnen de eerste inwoners in Scheerwolde gebruikmaken van hun glasvezelverbinding.

In Tuk en Bergstein zijn de graafwerkzaamheden zo goed als afgerond. Daarnaast worden in Tuk op dit moment de huisaansluitingen gemaakt. Eind september hebben alle klanten de huisaansluiting uiterlijk in hun woning.

In Steenwijkerwold en Willemsoord wordt volop gegraven. De verwachting is dat de graafwerkzaamheden voor de bouwvak zijn afgerond. Ook worden in Steenwijkerwold op dit moment de huisaansluitingen gemonteerd. Uiterlijk eind oktober hebben alle klanten in deze dorpen de glasvezelaansluiting in huis.

In Oldemarkt en Paasloo is van Gelder Telecom ook druk aan het graven. En ook hier is de verwachting dat de graafwerkzaamheden voor de bouwvak klaar zijn. Na de bouwvak start de aannemer met het realiseren van de huisaansluitingen in deze dorpen. Eind oktober zijn ook de huisaansluitingen van deze inwoners dan gereed voor activatie.

LET OP: Als de huisaansluitingen gereed zijn, stuurt de dienstaanbieder het activatiepakket op. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Daarna kun je pas gebruikmaken van uw glasvezelverbinding!

Wil jij volgen wat de status van de aanleg is voor jouw adres? Doe de postcodecheck op deze website en bekijk de meest actuele planning.

Deelgebied 2

De plaatsen Vollenhove, Baars, Ossenzijl, Kuinre en Blokzijl vallen in deelgebied 2. Aannemer van Gelder Telecom hoopt in juli te starten met graven in Vollenhove. Voordat de aannemer start, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden. De eerste woningen worden op dit moment geschouwd in Vollenhove.

Deelgebied 3

De plaatsen Zuidveen, Onna, Kallenkote, Blankenham, Eesveen, Giethoorn, Sint Jansklooster, en Wanneperveen vallen in deelgebied 3. De aannemer start in september in dit deelgebied met graven. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Voordat de aannemer start, stuurt hij een graafbrief met daarin informatie over de planning en de werkzaamheden.