Helaas

Helaas, momenteel hebben wij een storing in ons systeem. Probeer het later nog eens of neem contact met ons op.

Aanlegnieuws Mei - De Fryske Marren

01 mei 2020


De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen en het buitengebied van De Fryske Marren is in volle gang. Graag informeren we je in deze eerste update over de voortgang van de aanleg.

Hoe staan we ervoor?

Grofweg werkt de aannemer van boven naar beneden. In fase 1 zijn de pop-gebieden (zowel adressen in kleine kernen als in het buitengebied) Joure, Langweer, Scharsterbrug, Doniaga, Sint Nicolaasga, aan de beurt. Daar vinden nu de woningschouw en graafwerkzaamheden plaats. In maart zijn ook twee bovengrondse verdeelpunten geplaatst.

De woningschouw is inmiddels zo goed als afgerond in de pop-gebieden van fase 1. De vier woningschouwers van BAM gaan binnenkort langs de deuren bij aangemelde bewoners in de buurt van Wyckel. Zij ontvangen hierover nog een brief.

Aannemer BAM Infra Telecom is nu aan het graven in de pop-gebieden Joure, Langweer en Doniaga.

Voor alle werkzaamheden geldt uiteraard dat wij speciale corona-maatregelen in acht nemen. Lees meer

Wat gaat er komende weken gebeuren?

In fase 2 gaan we verder in de pop-gebieden Ydskenhuizen, Wyckel, Oudehaske en Sint Johannesga. De woningschouw in Wyckel start zoals gezegd binnenkort.
In fase 3 vallen de pop-gebieden Delfstrahuizen, Oosterzee, Elahuizen, Oudemirdum, Rijs en Terherne.

Voor de adressen die in fase 2 en 3 vallen moet de planning nog worden uitgewerkt. Zodra de detailplanning bekend is laten we dit weten via de aanlegnieuwsbrief en de website.

De aanleg van het glasvezelnetwerk in De Fryske Marren is enorm traject waar verschillende partijen bij betrokken zijn, denk aan gemeente, waterschappen, grondeigenaren et cetera. Soms vraagt dit wel wat geduld van aangemelde bewoners. Dat snappen we heel goed. Uiteindelijk zijn, naar verwachting in de zomer 2021, ongeveer 10.000 adressen in de kernen en het buitengebied van de Fryske Marren aangesloten op het netwerk van de toekomst!

Woon je in een van de pop-gebieden in fase 1? Dan kun je de status van de aanleg naar jouw woning en de verwachte oplevermaand bekijken via onze website. Doe de postcodecheck!

Deze update voortaan in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief